Másfél millió dolláros pert veszített el a Pokémon GO

Tavaly nyáron a Pokémon GO láz vége felé, Chicagóban egy Pokémon GO fesztivált rendezett a Nintendo cég, melynek keretén belül játszhattak és találkozhattak egymással a játék rajongói. Viszont az esemény nem úgy sült el, ahogy a szervezők tervezték.

Az esemény biztatóan kezdődött, ugyanis a 25$-os fesztivál belépők pillanatok alatt elkeltek, sőt volt, aki többet is vett a szükségesnél, hogy később körülbelül 400$-ért tovább passzolhassák el a Pokémon fanoknak. A fesztivál felé óriási volt az érdeklődés, Amerika számtalan szegletéről utaztak oda a pokémon edzők. Végül azonban homok került a gépezetbe, ugyanis a Pokémon GO applikáció nem tudta azt kezelni, hogy ilyen sokan vannak egy helyen, és csaknem a fesztivál teljes idejére leállt a játék. Akik kilátogattak, nem tudtak se együtt játszani, se a helyszínen megszerezhető értékes pokémonokat begyűjteni.

Ezután az elégedetlen játékosok óriási PR zűrzavart okoztak a Nintendo háza táján, a cég pedig most, csaknem egy évvel az eset után válaszreakcióra szánta el magát. Mindenkinek, aki jegyet vett az eseményre, annak visszautalták a pénzt, illetve 1.6 millió dolláros jóvátételt fognak fizetni a cserben hagyott játékosoknak, és mindennek a tetejében 100$-értékű játékbeli pénzzel is szárítgathatják a könnyeiket a kilátogatók.

Az esemény egyébként még a Pokémon GO nélkül is jól sikerült, és az emberek jól érezték magukat, plusz mivel csaknem 950 millió dollár bevételt hoz évente a telefonos játék, ezért valószínű, hogy a Nintendo sem fog legatyásodni az esemény után.

Facebook hozzászólások

You may also like...