Mától megvásárolható a négylábú robot

Eljött a rég várt pillanat, a Boston Dinamics ma hivatalosan is megkezdte árulni Spot névre hallgató négylábú robotját.

Hihetetlen, de 28 évig tartott a fejlesztés. A cég 1992-ben alakult, és az elmúlt néhány évben az internetnek hála, előttünk nőtt fel a kiskutya. A fejlesztők a kezdetektől megosztottak videókat. és tanúi lehettünk az első lépéseinek, csetlés-botlásainak, míg szép lassan eljutott oda, hogy önállóan cselekszik, képes lépcsőt mászni és akár az ajtót is kinyitja.

Ellenpont

A robot a cég webáruházában vásárolható meg, ára 74 500 dollár, vagyis bőven húsz millió forint felett van. De a gyártók nem is arra tervezték, hogy egy olcsó játék kedvenc legyen belőle. az elmúlt 2-3 évben a szerencsések tesztelhették, taníthatták kölcsön kapott példányaikat, és egyre újabb területeket fedeztek fel neki, egyre több feladatra lett alkalmas.

Spot tanítható, és önállóan tanul, érzékeli és megfigyeli a környezetét, alkalmazkodik a helyzetekhez.

A vásárlásnak különleges feltételei vannak. Az aláírt nyilatkozat szerint tilos ártó céllal vagy fegyverként használni. Természetesen fegyver sem szerelhető rá. Így akarják elejét venni, hogy általános munkavégzésre tervezett robotjukból harci egység legyen. (Arra megvannak a cég saját fejlesztései.)

 

 

Facebook hozzászólások

You may also like...