Megérkezett a februári Galaktika és Galaktika XL!

Megérkezett a szerkesztőségbe a Galaktika 299-es, februári száma és a legújabb Galaktika XL! Az újságárusoknál február 3-tól kapható!

A Galaktika magazin februári számát Robert Sheckley nyitja, egy olyan eseményt állít a középpontba, melynek eredményeképpen a Földön soha többé nem lesz háború. Szomorú apropó indítja a Cory Doctorow-val, a Kis testvér szerzőjével készült interjút; a beszélgetés szerint a januári párizsi terrortámadás kapcsán emberi felelősségünk határai és a megelőzés a legégetőbb kérdések. John Scalzi egy reklamáló levelet ad közre, bizonyítva: a vevőnek mindig igaza van. Mary Rickert furcsa története egy anya–lánya kapcsolat mentén az ellenállásról, az emlékezésről és a jég meghatározó szerepéről beszél. Robert Reed „Lyuk” című novellája egy olyan világot mutat be, melynek alapvetése: az univerzum legapróbb és leggyorsabb eleme a gondolat. Fredric Brown rövidtörténete egy különös őrségbe viszi olvasóit, ahol ötvenezer fényévre a szülőbolygójától harcol valaki. Tanya Huff, ahogy tőle megszokhattuk, „női dolgokról” ír, egy királynő furcsa hármasviszonyának tükrében. A havi retro Lisa Goldstein „Kasszandra fényképei” című novelláját eleveníti fel.

A magyar szerzők közül Fedina Lídia az időutazás valóságváltoztató hatását próbálja bizonyítani egy vallatás keretében; majd Dragon Györgyre emlékezünk egy rendkívül izgalmas írásával, melyben Magyarország szuperállamként működik egy párhuzamos univerzumban.

Grant Morrison és Cameron Stewart Tengeri Chico című képregényének hatodik részét olvashatják ebben a számban. A szférák zenéje a Daft Punk nevű zenekar muzsikáját járja körül. A Kapcsolatfelvétel az újévi sci-fi találkozót mutatja be, különös tekintettel a John de Lancie-vel való beszélgetésre. A filmrovat a Death Note című animesorozat sötét világát villantja fel. A tudományos főanyag az idő furcsa természetéről tesz fel alapvető kérdéseket. A lapban olvashatók még érdekes írások az aktív bankkártyáról, az üzemanyagcellás forradalomról, az órával vezérelhető autóról, az okos fogvédőről, valamint a 3D-nyomtatóval készült rohamosztagos karról.

Az XL-kiadás James Blish kisregényét tartalmazza: a Repülő város-sorozat nyitányát, A csillagok új urait.

A Galaktika 299. száma megrendelhető a Galaktikabolton, vagy jövő héttől megvásárolható az újságárusoknál (az XL-változatra pedig továbbra is előfizetőként tehet szert)!

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?