Megérkezett a Galaktika magazin 286. száma!

Hagyományainkhoz híven már december közepén megjelentetjük a Galaktika magazin januári számát; íme egy kis ízelítő a tartalomból.

A Galaktika magazin januári számában Ken Liu műve azt példázza, hogy az embernek elemi igénye a történetmesélés. Tanya Huff a kerekasztal lovagjait új nézőpontból mutatja be egy különös éjszaka eseményeinek tükrében. Damien Broderick, a LENNI VAGY NEM LENNI szerzője egy olyan földi világot mutat be, melyben néhány túlélő arra törekszik, hogy eljuthasson a Vénuszra, ahová az élet titokzatos módon átkerült. Morton Klass novellájában egy tudós vissza akar hozni egy letűnt emberfajt, hogy új irányt vehessen a fejlődés; természetesen a hatalom nem támogatja… Robert Silverbergnek, a MAJIPOOR-trilógia írójának fantasztikus története arról szól, hogy egy előre eltervezett hétvége akkor is izgalmas lehet, ha más irányt vesznek a dolgok… A havi retro Eric Frank Russell novelláját eleveníti fel, a szerző további három, kapcsolódó elbeszélése az XL-változatban olvasható. A magyar írók közül Jobbágy Tibor a „Színház az egész világ” igazságát járja körül egy robotdíva szemszögéből, míg Vígh Imre egy sakkfenomén fiú történetét mutatja be.

Az Iron Sky című film képregényváltozatának (Rossz Hold) második részét olvashatják ebben a számban. A Kapcsolatfelvétel interjút tartalmaz a Gyűrűk Ura Cosplay Club egyik alapító tagjával. Januárban mutatják be A futurológiai kongresszus című filmet, melyről érdekes beszámolót közöl a lap. A tudományos főanyag az elveszett atombombák témáját járja körül. Olvashatók még izgalmas írások életmentő táskáról, futurisztikus étkezőről, a jövő zöld autógumijáról, robotteknősről, repülő ruháról, valamint egy lánctalpas kerekesszékről.

Az XL-kiadásban, ahogy már szóba került, folytatódik Eric Frank Russell ciklusa Tucat Jay és a Marathón űrhajó kalandjairól két előszóval és egy szerzői életrajzzal bővítve.

A Galaktika 286. számát keresse az újságárusoknál (az XL-változatra pedig továbbra is előfizetőként tehet szert)!

 

Facebook hozzászólások

You may also like...

2 hozzászólás

 1. Vian szerint:

  Jó hír! Az XL változat az év egyik legjobb ötlete volt!! Amikor kinyitom lapogatom és olvasom olyan érzés mint amikor a nagy alakú Magazint vettem kézbe.
  Nem tudom terveztek-e olyan írásokat amik elemzések és nem novellák illetve regények?

 2. benyo47 szerint:

  “Morton Klass novellájában egy tudós vissza akar hozni egy letűnt emberfajt, hogy új irányt vehessen a fejlődés; természetesen a hatalom nem támogatja…”
  Csatolok egy linket…
  http://www.origo.hu/tudomany/20131219-a-legpontosabb-neander-volgyi-genom-alapjan-nagy-keveredes-volt-az-osi-emberfajok-kozott.html?sec-2

  A valós emberi világot legalább annyira megosztja, mint Klass novellájában… 🙂

Vélemény, hozzászólás?