Megérkezett a szerkesztőségbe a Galaktika 290 és 290 XL!

Megérkezett a szerkesztőségbe a Galaktika 290-es, májusi száma és a legújabb Galaktika XL!

A Galaktika magazin májusi számában Larry Niven bemutatja, hogyan tölti el az utolsó éjszakát a Földön egy férfi és egy nő. Diana Wynne Jones (A trónörökös, A Merlin-összeesküvés) egy macska különös történetét villantja fel az állat szemszögéből. Tanya Huff egy királynő emlékirataiból válogat, az írnok a diktálás elején még nem tudja, mi vár rá. Connie Willis (Ítélet könyve) novellájában egy lelkészt komoly feladat elé állítanak egy nem mindennapi kereszteléssel. Fredric Brown története az első időgép prototípusát mutatja be, nem várt fordulattal. A magyar szerzők közül Képes Gábor meséink eredetét dolgozza fel, míg Balikó György egy új típusú krimit ad közre. A havi retro William Cochrane novelláját eleveníti fel egy olyan emberről, aki mindig ura az adott helyzetnek.

Kiss Ferenc és Vass Mihály Lőrinc L. László művéből adaptált képregényének első része olvasható ebben a számban. A Kapcsolatfelvétel egy interjút tartalmaz a Puli csapatvezetőjével. A filmrovat egy világvége utáni vonatút pszichedelikus világába kalauzol. A tudományos főanyag „A semmi is valami?” kérdésre próbál válaszokat találni. A lapban olvashatók még érdekes írások egy speciális bringalámpáról, sziesztakabinról, a jövő egyik lehetséges energiaforrásáról, valamint a földgázautózás előnyeiről.

Az XL-kiadás tartalmazza a magyarul most először olvasható szerző, Carl Amery regényét és novelláját, ezenkívül megemlékezik Gabriel García Márquezről „A szent” című művével.

A Galaktika 290. száma megrendelhető a galaktikabolt.hu oldalon vagy megvásárolható az újságárusoknál!

Facebook hozzászólások

You may also like...

3 hozzászólás

 1. Vian szerint:

  Akkor nemsokára megérkezik hozzám is!! Eléggé bizonytalan voltam eddig, akkora csend volt a magazin megjelenése körül…

  • chani szerint:

   Elnézést kérünk a késlekedésért, a nyomdával már többször is előfordult sajnos! De nem kell aggódni, ami késik, az jön 🙂 Egy hónap sem telhet el Galaktika nélkül, reméljük a várakozás csak még izgalmasabbá teszi!

 2. Vian szerint:

  Köszönöm a választ!

Vélemény, hozzászólás?