Megjelent a decemberi Galaktika!

A Galaktika magazin decemberi számában befejeződik az ötszörös Zsoldos Péter-díjas Szélesi Sándor kisregénye, a „Szörnyeteg a hajtóműben”. A hónap központi témája az alvás titokzatos világa. Az alvás és az álmok állnak Peter Phillips elbeszélésének középpontjában is, amelynek hősei egy kómás beteget próbálnak kiszabadítani a csábító álom karmaiból. Keith Laumer űrhajósai ugyanakkor éppen a halál elől menekülnek álomvilágba, míg végül már azt sem tudják, mi a valóság körülöttük.
A hosszú idő után ismét a Galaktikában publikáló Kis Zoltán a mesterséges és a természetes intelligencia közötti különbségekről és hasonlóságokról szövi izgalmas meséjét. Luigi Brasili olasz szerző egy régi, elfeledett űrexpedíció nyomait kutatja. A nemrég elhunyt E. C. Tubbot megemlékezés és novella búcsúztatja, a havi retro pedig Dannie Plachta rövid, ám annál hátborzongatóbb írása.
Az interjúban Whitley Strieber, a 2012 című bestseller szerzője kap szót. A játékrovat az „Amnesia: The Dark Descent”-et mutatja be, a filmajánló a Csillagkapu sorozat humoros oldalát villantja fel. Az Intelligens dizájn Warren Ellis munkásságát ismerteti, de olvasható még cikk a lapban többek közt egy futurisztikus motorkerékpárról, egy beszéddel tölthető mobiltelefonról és az elektromos távvezetékek új nemzedékéről.
A Galaktika 249. számát keresse az újságárusoknál vagy a Galaktika boltban!

E havi számunk melléklettel is megvásárolható 1290 Ft-ért a Relay és Inmedio üzletekben (illetve korlátozott számban a szerkesztőségben). Ezúttal a nemrégiben elhunyt, kultikus anime rendező, Satoshi Kon filmje, a Perfect Blue, illetve az Oscar-díjas Bombák földjén rendezője, Kathryn Bigelow klasszikus vámpírfilmje, az Alkonytájt.

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?