Megjelent a Galaktika magazin 250. száma!

A Galaktika magazin januári számában új folytatásos kisregény indul, Piers AnthonyFogas kérdés”-e egy földi fogorvosról, aki egy intergalaktikus oktatási intézmény felvételi vizsgáján próbál megfelelni. A hónap központi témája a gyilkolás művészete, vagyis az, hogyan lehet embereket háborúk idején gyilkolásra kondicionálni. Az emberi tudat befolyásolhatóságáról szól F. Tóth Benedek43” című novellája, Fritz Leiber pedig a háború borzalmairól ír, melyek más bolygókra is elkísérnek minket.
Antal József folytatja a vénuszlakók történetét egy új fejezettel, N. K. Jemisin egy olyan világot idéz meg, ahol egy esemény minél valószínűtlenebb, annál biztosabban történik meg. John Jakes a távoli jövő űrfelderítőit kíséri el útjukon, míg a havi retróban Frederik Pohl mesél „Snodgrass vészterhes küldetésé”-ről.
Az interjú Lovas Lajost, az N szerzőjét szólaltatja meg, a játékrovat a „Star Wars: The Force Unleashed 2”-t mutatja be, a filmajánló a közelmúltban lezajlott Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál SF-produkcióit ismerteti. Az Intelligens dizájn ezúttal dupla terjedelemben számol be egy új gőzpunk képregényről, illetve egy magyar keramikusművész SF-ihletésű kiállításáról. Olvasható még cikk a lapban többek közt egy új közlekedésilámpa-koncepcióról, valamint a néma tiltakozás eszközeiről a reptéri szkennerek ellen.
A Galaktika 250. számát keresse az újságárusoknál vagy a Galaktika boltban!

E havi számunk melléklettel is megvásárolható 1290 Ft-ért a Relay és Inmedio üzletekben. Ezúttal egy igazi filmritkasággal kedveskedünk rajongóinknak, a Battle Royale rendezője, Kinji Fukasaku filmje, az Üzenet az űrből a Csillagok háborúja és A hét szamuráj által ihletett japán science-fiction klasszikus.
Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?