Megjelent a harmadik HiperGalaktika!

A HiperGalaktika 2009-es kötete a megszokott formában novellákon és tudományos írásokon keresztül mutatja be a jövőt. Az SF-szerzők és a szakemberek szemén át nézhetjük meg a komputer és az ember kapcsolatának lehetséges alakulását.
A kötetben olyan témák szerepelnek, mint kibővített valóság; ember és gép; kötetlenül, avagy vezeték nélküli kapcsolat; gondolatvezérlés; esélyegyenlőség és digitális szakadék; internet és vallás; tömegkommunikáció – amikor tényleg a tömeg kommunikál; digitális diagnosztika; rések a falon, avagy a netbiztonsági problémák; internetezés és autonómia; Informatikai veszélyforrások ; virtualitás és a mindennapi élet; a játék jövője. A kérdések a mindennapi életünkön túllépve, a jövő lehetőségeit, várható és elképzelhető fejlődési irányait mutatják be. Mindezt a megszokott szórakoztató, informáló stílusban.

A novellák szerzői között olyan neveket fedezhetünk fel, mint Robert Silverberg, Stanislaw Lem, Jennifer Pelland, Michael, T. Cricket, Szélesi Sándor, Kánai András, Képes Gábor vagy F. Tóth Benedek. A tanulmányokat az informatikai szakma neves szakemberei jegyzik.

A kötet a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság közreműködésével, az általuk szervezett 3. Digitális Esélyegyenlőség Konferenciára készül.

HiperGalaktika 03
Oldalszám: 196
ISBN/EAN: 9771789381109
Bruttó fogyasztói ár: 1490.- Ft

A HiperGalaktika03 megrendelhető a Galaktika boltban.

Dési Imre és Nagy Imre Informatikai fogalmak kisszótára A-Zs című kötete 20% kedvezménnyel megvásárolható a Booker.hu-n, az olvasóbarát könyváruházban.

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?