Megjelent a januári Galaktika!

A Galaktika magazin januári számában befejezéséhez érkezik Samuel R. Delany Hugo- és Nebula-díjas kisregénye, „Az idő mint féldrágakövek spirálja”. A hónap központi témája a csatatéri élmények emberre gyakorolt pszichológiai hatásait tárgyalja, amihez kapcsolódóan Greg MellorA birodalom védelme” című novellája emberek és idegenek háborúját mutatja be a kibertérben, valamint ennek hatását a családi kapcsolatokra. Clifford D. Simak klasszikus „Hídfőállás”-a egy idegen bolygó dölyfös emberi felderítőit szembesíti olyan körülményekkel, amelyek ellen a teljes körű katonai védelem sem ér semmit.
Antal József tovább folytatja elbeszélés-sorozatát a vénuszlakókról. Az apa és az anya szemszöge után ezúttal kislányukat követhetjük az új történetben. Joe R. Lansdale gőzpunk írása, a „Lekésett vonatok” két vadnyugati hős megváltozott életével illusztrálja alternatív világát. A havi retro ezúttal John Wyndham elégikus novellája a Mars kényszerű telepeseiről.
Olvasható továbbá a lapban interjú William Gibson íróguruval, valamint Hargitai HenrikPlanetológia és SF” című tanulmányának második része, immár konkrét égitestek valóságát viszonyítva tudományos-fantasztikus önmagukhoz. Megduplázott adagban jelentkezik a játékrovat (Borderlands, Machinarium), illetve a filmajánló (Avatar, True Blood), de található még cikk az elektronikus térfelügyelet jövőjéről, egy memóriatárolós tollról és egy klingon billentyűzetről.
A Galaktika 238. számát keresse az újságárusoknál és a Galaktika boltban!

Nick Hornby A meztelen Juliet című könyvét 20% kedvezménnyel rendelheti meg a Booker.hu-n, az olvasóbarát könyváruházban.

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?