Megjelent a júliusi Galaktika!

A Galaktika magazin júliusi száma Bojtor Iván novellájával indul, melynek hősei egy legendás hajót keresnek. Leah Cypess Nebula- és World Fantasy-díjas kisregénye a klasszikus Hamupipőke-történet rendhagyó átdolgozása. Fritsi Péter írása a horror zsáner szerelmeseit célozza meg. Az SFWA Nagymester, Hugo- és Locus-díjas C. J. Cherryh tragikus legendát sző, melynek főszereplője az emberek mellett a nagy hatalmú tenger. Schlekmann János elbeszélése, a Preyer Hugo-pályázat tavalyi győztese két kutatóról szól, akik a jövő jégsivatagát járva meglepő leletre bukkannak a mélyben. A belga Frank Roger az emlékezetét egy járvány következtében újra és újra elvesztő emberiségről ír, és egy vadonatúj technológiáról, mely képes azt helyreállítani… meg még valami másra is.

A havi retró Farkas Géza elbeszélése 1924-ből. Ez egy jóval később népszerűvé vált SF-ötletet előlegez meg a múltba látó készülékről.

A központi tudományos rovat a hajózásban használt navigációs rendszer veszedelmes hiányosságára hívja fel a figyelmet. Emellett olvashatók még cikkek többek közt egy új, környezetbarát temetkezési módról, egy trendi pixeleskép-nyomtatóról, a Magyar Mozgókép Fesztivál díjnyertes filmjéről és a nemrég elhunyt Donald Sutherlandről.

A rövid képregény Sváb József munkája.

A magazin XL-változatában Szűcs László időutazós kalandjának, a „Nemeszisz követé”-nek első része olvasható.

A Galaktika 412. száma újságosoknál nem kapható, keresd tehát a szerkesztőségben, vagy fizess elő, ezzel is támogatva fennmaradását a jelenlegi nehéz időkben!

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...