Megjelent a novemberi Galaktika!

A Galaktika magazin novemberi számában folytatódik az ötszörös Zsoldos Péter-díjas Szélesi Sándor kisregénye, a „Szörnyeteg a hajtóműben”. A hónap központi témája az ember okozta katasztrófák fenyegető veszélye modern korunkban. Ehhez kapcsolódik Toochee novellája, az „Olajpusztító”, valamint Spike Milligan brit komikus Ószövetség-átirata.
Robert Silverberg, a MAJIPOOR-trilógia szerzője remek elbeszéléssel jelentkezik egy, az őskorban ragadt időutazó kalandjairól. Mike Resnick szatirikus rövid írása a túlnépesedésre és az intoleranciára kínál mulatságos megoldást. A lap megemlékezik a nemrégiben elhunyt, és Magyarországon sajnos szinte teljességgel ismeretlen James P. Hoganról, természetesen egy novella kíséretében. Cordwainer Smith egypercese a jövő tömegeket szórakoztató háborújáról szól, a havi retro pedig Erneszt Marinyin szovjet szerző írása egy régi Galaktikából.
Az interjúban László Zoltán vall NULLA PONT című regényének megszületéséről. A játékrovat a „Fallout: New Vegas”-t ismerteti, a filmajánlóban pedig régen várt produkciók vergődéséről olvashatunk. Az Intelligens dizájn a tragikus körülmények közt, fiatalon elhunyt grafikus, Zsilvölgyi Csaba alias Max munkásságát méltatja. Olvashatók még cikkek a lapban Frank Schätzing új regényéről, egy luxusbunkerről, egy újfajta fordítóeszközről és még sok minden másról.
A Galaktika 248. számát keresse az újságárusoknál vagy a Galaktika boltban!
Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?