Megjelent az áprilisi Galaktika!

Megjött az áprilisi Galaktika! +20% irodalmi tartalommal, ahogy megígértük. Benne Kasztovszky Béla, Philip K. Dick, Szélesi Sándor, Kersti Kivirüüt, Edward Bellamy, Craig Wolf, sokoldalú tudományos szerkesztőnk, Toochee, és Joan Aiken novelláival. A sztárinterjúnkban a (l*****t, nehogy már…) Blade Runnerrel, Indiana Jonesszal, Han Soloval… azaz a zseniális Harrison Forddal beszélgetünk!


A Galaktika magazin áprilisi számában új folytatásos kisregény kezdődik, címe „Glória”, és közlésével a 70 éves szerzőt, Kasztovszky Bélát köszöntjük. A központi tudományos téma placebo-hatást és az emberi szervezet öngyógyító képességét vizsgálja.


Még két hazai szerző novellája olvasható a lapban, Szélesi Sándor szépirodalmi igényességű „Míg mozgok, van világ”-ja és Toochee folytatása egy 2008-as írásához, „A lehetőség”-hez. Két igazi kuriózum is bekerült válogatásunkba, észt fantasztikus elbeszélések Kersti Kivirüüttől (akinek ifjúsági regénye, az OKKULTISTÁK KLUBJA hamarosan magyarul is megjelenik) és Craig Wolftól. Őket inkább a természetfeletti foglalkoztatja, nem úgy, mint Philip K. Dicket, aki egy marsi könyvkiadó viszontagságairól ír, Edward Bellamyt, akinek 19. századi proto-SF-je egy új, telepatikus emberiséget vizionál, vagy a havi retróval szolgáló Joan Aikent, akinek földönkívüli hőse egy angol kisváros életét forgatja föl.


Exkluzív sztárinterjú szólaltatja meg Harrison Fordot, a klasszikus „Star Wars”-ok és az „Indiana Jones”-filmek főszereplőjét, a filmrovat is az ő munkásságával foglalkozik, az Intelligens dizájn megemlékezik a közelmúltban elhunyt francia grafikus-zseniről, Möbiusról, a tudományos hírek között pedig olvasható még cikk sarkvidéki szervertermekről, jedi-köntösökről, egy városi háromkerekű járgányról és Space Invaders karórákról.


A Galaktika 265. számát rendeld meg ide kattintva a www.galaktikabolt.hu-n!

Facebook hozzászólások

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?