Megjelent az augusztusi Galaktika!

A Galaktika augusztusi magazin száma Richard Chwedyk Nebula-díjas kisregényének, „A szauruszok és a tojás”-nak befejező részével indul. Urbánszki László, a Sápadtak szerzője egy olyan disztópikus világba kalauzolja el olvasóit, ahol a gazdagok és szegények közötti szakadék végletesen elmélyült. Richard Fox „Sötétedés”-e vérbeli katonai SF. Bojtor Iván a tőle megszokott titokzatos történetek legújabbikával az orosz tundra rejtelmes arcát mutatja be. Gregory Benford formabontó elbeszélésében a csillagokból érkező jelzések kutatója itt a Földön kerül hátborzongató helyzetbe. A havi retró a Holdgyermek írójának, Aleister Crowleynak rémisztő története a halál utáni „élet”-ről.

A központi tudományos anyag az óriás csillagkitörések hatásait vizsgálja. Emellett olvashatók még a lapban cikkek többek közt a klímaváltozás egészségügyi veszélyeiről, a megújuló energiaforrások térhódításáról, a Dark című német tévésorozat második évadáról, a Tubes & Wires sci-fi-dzsesszéről és LEGO-Gagarin űrutazásáról.

Az előző hónapban indult képregény folytatása és a hozzá kapcsolódó cikk a 80 éves Lőrincz L. Lászlót köszönti, a magazin XL-változatában pedig az amerikai David C. Poyer két kisregénye olvasható egy banki mesterséges intelligencia által irányított jövőbeli világról, illetve egy drámai intergalaktikus futóversenyről.

A Galaktika 353. számát keresse az újságárusoknál (az XL-változatra pedig továbbra is előfizetőként tehet szert)!

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...