Megjelent Elizabeth Moon: A sötét sebessége című kötete

Az orvostudomány csodái mind több betegségtől szabadítják meg végleg az emberiséget, és a genetikai tervezés hamarosan már a születendő gyermekeknél is lehetővé teszi egészségük előzetes tökéletesítését. De mi van azokkal, akik köztünk élnek, méghozzá valami olyan fogyatékossággal, ami megnehezíti beilleszkedésüket a társadalomba?

Lou Arrendale felelős állásban dolgozik egy nagyvállalatnál, munkáján kulcsfontosságú üzleti döntések múlnak. Magánélete azonban valóságos akadályfutás, környezete nehezen fogadja el, a legapróbb feladatok végrehajtása is kihívások elé állítja. Lou ugyanis autista. Amikor aztán vállalata több kollégájával együtt beutalja egy kísérleti kezelésre, melynek eredményeként normális életet élhetne, olyan kérdésekkel kell szembenéznie, amik megkérdőjelezik benne, mi is valójában a “normális”, és hogy valóban betegség-e az állapota, vagy esetleg az emberi törzsfejlődés következő állomása.

Elizabeth Moon Nebula-díjas regénye olyan korábbi művekkel állítható párhuzamba, mint a Virágot Algernonnak, a Forrest Gump vagy az Esőember, de a téma mindeddig feltáratlan, új mélységeire nyitja fel szemünket.

„Egy olyan korban, amikor egyre gyakoribbak az autizmusos esetek, A sötét sebessége értékes háttérinformációkkal szolgál, miközben egy rabul ejtő, izgalmas történetet mesél el.”
– San Francisco Chronicle

„Egyike azoknak a rendkívül ritka regényeknek, amelyek képesek megváltoztatni az ember egész világnézetét; olvasása életre szóló élmény.”
– Infinity Plus

„Időnként az ember ráakad egy olyan könyvre, amely nemcsak fontos irodalmi teljesítmény, de varázslatos olvasmányélmény is egyben – tele van provokatív ötletekkel, és ráadásként még egy lebilincselő történetet is nyújt. Ilyen könyv A sötét sebessége, Elizabeth Moon regénye… Lou Arrendale személyében a szerző feledhetetlen karaktert alkotott.”
– South Florida Sun-Sentinel

„Jelentős és inspiráló mű… A téma nyilván hatalmas érzelmi töltéssel bírt Elizabeth Moon számára, mindazonáltal nem felejtette el, hogy regényt ír.”
– Le Monde

„Lou feledhetetlen, azon ritka személyiségek közé tartozik, akik mindörökre megváltoztatják az olvasó perspektíváját. A sötét sebessége figyelemre méltó alkotás.”
– Jack McDevitt, a Született stratéga Hugo- és Nebula-díjas szerzője

Elizabeth Moon: A sötét sebessége
Eredeti cím: The Speed of Dark
Fordította: Gálvölgyi Judit
Terjedelem: kb. 312. oldal
ISBN: 9789639866034
Bruttó Fogyasztói ár: 2670.- Ft

Linkek:
A kötet megvásárlása a Galaktika boltban
A kiadó összes könyve a Galaktika boltban
A GFK sorozat kötetei az Enciklopedia Galaktika oldalain

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?