Megjelent Jane Yolen: Csipkerózsa című kötete!

Rebecca egész gyermekkorának meghatározó élményei voltak Gemma nagymama meséi Csipkerózsáról. Az amerikai kislány számára egzotikus európai folklórvilág azonban új értelmet nyer, amikor a nagymama halálos ágyán közli vele, hogy ő maga volt Csipkerózsa. Ez a vallomás hosszú útra indítja az immár felnőtt Beccát térben és időben egyaránt, mert csak egy másik földrészen fejtheti meg azt a titkot, amely homályba burkolja családja múltját. Ám Európában a várt csodák helyett a holokauszt nyomasztó emlékeivel kell szembesülnie, és ez a fokról fokra megismert történet, noha bizonyos párhuzamokat mutat a klasszikus mesével, egyre élesebb ellentmondásba kerül a gyermekként oly sokszor hallott „boldogan éltek, míg meg nem haltak” befejezéssel.

Jane Yolen díjnyertes regénye nélkülözhetetlen olvasmánya lehet a felnövekvő új nemzedékeknek, mivel a történelemnek vannak korszakai, amelyeket nem feledhetünk el, nehogy véletlenül megismétlődjenek.

„Hihetetlen érzelmeket szabadít fel az olvasóban.”
– Washington Post

„Yolen tehetsége vitathatatlan abban, ahogyan a valóságot mesevilággá alakítja át.”
– Library Journal

„Egyszerre szívszaggató és szívmelengető. Yolen regénye nemcsak a holokauszt időszakát idézi meg döbbenetesen, de hozzákapcsol egy titkokkal és érzelmekkel teli mai történetet is.”
– Booklist

Jane Yolen: Csipkerózsa
Sorozat: Metropolis Könyvek
Eredeti címe: Briar Rose
Fordító: F. Nagy Piroska
Oldalszám: 224 oldal
ISBN: 978-963-9828-54-4
Bruttó fogyasztói ár: 2670-Ft

Jane Yolen: Csipkerózsa című kötete 20% kedvezménnyel megrendelhető Galaktika boltban, vagy megvásárolható a Könyvhéten.

Megosztás|
Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?