Meglepő találkozó az új Star Wars könyvben

Két év telt el azóta, hogy miután a Disney kiírta őt a forgatókönyvből, a chissek magas rangú katonai vezetője, Thrawn főadmirális visszatért a Star Wars kánonjába. Az admirális karakterét először Timothy Zahn említi az 1991-es, A Birodalom örökösei (Heir to the Empire) című regényében, amely A jedi visszatér (Return of the Jedi) utáni korszak könyveinek és képregényeinek kezdetét jelentette.

Thrawn központi szerepet játszott a Star Wars: Lázadók harmadik és negyedik évadában is, szembe került a Lázadók Szövetségével és annak ifjú jedi hősével, Erza Bridgerrel. A sorozat fináléjában a Lázadók azért harcoltak, hogy felszabadítsák Lothal bolygót az admirális karmai közül. Sikerrel is jártak, visszaküldték Thrawnt az ismeretlen egy részére.

A gonosz jelenleg még ismeretlen (bár valószínűleg már nem sokáig), Zahn következő előzménykötetében továbbra is jelentős szerepet kap. Az író követi a Thrawn vonalát, az új könyv címe Thrawn: Alliances. Ebben az egyik legmeglepőbb találkozásra is számíthatunk: a chissek főgonosza először találkozik Anakin Skywalkerrel, mielőtt még az Darth Vaderré alakult volna.

A Thrawn: Alliances-ben a főadmirálisnak és a sithek sötét urának együtt kell dolgoznia, hogy megoldjanak egy küldetést, és látni fogjuk azt a bizonyos első találkozást is.

Amíg Vader és Thrawn az eredeti könyvborítót díszítik, addig a Del Rey egy különleges borítójú kiadást is árul a San Diego-i Nemzetközi Képregény-találkozón. Íme, a borító:

Úgy tűnik, ez egy kötelező olvasmány lesz a rajongók számára, akik kíváncsiak arra, hogy milyen is volt az admirális ebben a korszakban. A Thrawn: Alliances július 24-én kerül kiadásra.

 

Facebook hozzászólások

You may also like...