Mozivászonra érkezik Deadpool, a Nagyszájú Zsoldos

A Marvel Univerzum egyik legszerethetőbb antihőse február 11-től látható a magyar mozikban.

A súlyos rákkal küszködő Wade Wilson beleegyezett, hogy a hadsereg titkos kísérleteket folytasson rajta, de nem számított arra, hogy ennek köszönhetően olyan regenerációs képességre tesz szert, amivel gyakorlatilag halhatatlanná válik.

Deadpool a Marvel, de az egész képregényipar egyik nagy különce: folyamatosan döntögeti a tabukat, személyesen az olvasóhoz szól, és teljesen tudatában van annak, hogy egy képregényben szerepel, és kalandjai csupán őrült írók elborult fantazmagóriái. A történetei rendszerint nevetségesebbnél nevetségesebbek, folyamatosan kifigurázza nemcsak szuperhőstársait, de az egész képregény műfajt, hogy az ő karakterén keresztül öniróniát gyakorolhassanak az írók.

Deadpool első filmszerepe ehhez képest közel sem volt ahhoz, amit a képregényben megismerhettek róla a rajongók. A 2009-es X-Men kezdetek: Farkas c. filmben Ryan Reynolds egy bevarrt szájú, furcsa fekete tetoválásokkal rendelkező mutánst alakított, aki nagyjából csak névben egyezett a képregényekben híresen rengeteget beszélő karakterrel.

Reynoldsnak azonban nagyon megtetszett a karakter, és szerette volna, ha egyszer a képregényekhez hűen is alakíthatná. Így születhetett meg az idei film, aminek eddigi marketingkampányából kiderül: komolyan gondolták, hogy teljesen őrültre veszik a figurát.

Ebben a videóban Deadpool végre gólt lő a Manchester United színeiben:

 

Ebben pedig a rendszeres mellrákszűrés előnyeit ismerteti (ami érthető is, tekintve, hogy őt mi juttatta erre a sorsra):

 

A plakátok közül pedig egy a Valentin-naphoz közeli premierdátumra építve vezeti félre a nézőket.

landscape-1452594620-deadpool-romcom-banner

 

Egy másik pedig emojik segítségével hirdeti a film címét.

deadpool-billboard-ep

Remélhetőleg maga a film sem okoz majd csalódást a keményvonalas rajongóknak, a marketingkampány pedig megismerteti elég új emberrel a karaktert, hogy még további filmeket láthassunk róla. Kritikánkat nem sokkal a premier után olvashatják!

Facebook hozzászólások

You may also like...

1 Response

  1. solymosgyu szerint:

    Kár hogy a teljes történet csak 2020-ban lesz vége.

Vélemény, hozzászólás?