Nagy nyári Matsuri – július 11-én jön a nyári MondoCon

Hatalmas nyári fesztivál, vagy ahogy a japánok mondják: MATSURI lesz a közelgő MondoCon. A Hungexpo füves területein rengeteg szabadtéri program, a sátrakban pedig tradicionális japán, ázsiai tevékenységek várják az érdeklődőket.

A rendezvény ezúttal sem csak a japán kultúra iránt érdeklődőknek biztosít programokat, a fantasy, sci-fi, steampunk, goth műfajok kedvelői és a videojáték rajongók sem fognak unatkozni, rengeteg program várja őket is.

press08

Ízelítő a programokból:

– Nagy nyári Matsuri! A MondoCon az Imai teaházzal közösen Budapest szívében idézi fel a japán fesztiválok hangulatát.

– Látványos cosplay (jelmez) verseny, több, mint kétszáz nevezővel, amely egyben Európa legrangosabb jelmezversenyének, az EuroCosplay-nek a regionális selejtezője.

– Fellépnek, majd oktatást tartanak a népszerű Taiko Hungary Japándob Egyesület tagjai.

– Magyarország legnépszerűbb League of Legends bajnokságának a döntője (közel száz csapat vágott neki a selejtezőknek) a MondoCon keretein belül kerül lebonyolításra – tucatnyi más izgalmas videojáték versennyel egyetemben (Mortal Kombat, Naruto, Hearthstone, Heroes of the Storm, stb).

– A rendezvényen ismét fellép a Home Made Asia! A csapat műsorában a legismertebb koreai és japán dalok szólalnak fel, tánc- és énekprodukciók formájában.

Kerekasztal-beszélgetések és workshopok (kultúra, anime, sci-fi, fantasy, steampunk témákban).

2015_nyari_mondocon_resize_pici

A felsoroltakon kívül sok egyéb izgalmas program, bemutató, vetélkedő, kvízjáték, szabad konzolozás, gó és DDR is várja a látogatókat. A rendezvényen számos kiadó, képregénybolt, geek üzlet kínálatából válogathatnak az érdeklődők, de tehetséges hazai alkotók kézműves termékei is megvásárolhatók lesznek. A legkülönfélébb hazai klubok is képviseltetik magukat (Star Wars, Aliens, Gyűrűk Ura, Trónok Harca, stb.), valamint több budapesti japán, távol-keleti étterem is kitelepül a rendezvényre!

Kedvcsináló videó: https://www.youtube.com/watch?v=4wPDlvOapgM

További részletek: www.mondocon.hu

Helyszín: Hungexpo, Budapest, Albertirsai út 10.

Időpont: 2015.06.11. 9.30-21 óráig

Mindenkit szeretettel várunk!

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?