Nagyképernyőn láthatjuk viszont a Cosmere-ciklust

Korunk egyik legtermékenyebb fantasy írója Brandon Sanderson, akitől szinte minden évben láthatunk valami újdonságot. Azonban most nem egy új regényével foglalkoznánk, hanem egy nagyszerű hírrel: a DMG Entertainment megvette a Cosmere-ciklus megfilmesítési jogait.

A Variety értesülései szerint a cég 270 millió dollár összeget szán Sanderson világának adaptálására: így ez lehet az idei év egyik legnagyobb irodalomhoz köthető vállalkozása. A Cosmere univerzum Sanderson felnőtteknek szóló regényeit, mint a Ködszerzet-sorozat vagy a 10 kötetesre tervezett The Stormlight Archive-t foglalja magába. Maga a Cosmere egy tágabb univerzum, és azon belül találhatóak a regényekben is leírt világok. Ezeket közös mítoszok, továbbá egy átfogó történet is összeköti. A mozivásznon egy ekkora világot megjeleníteni és összetartani igazi szakmai kihívás lesz.

A DMG nagyon bizakodónak tűnik a projekt iránt, szerintük Sanderson jelenlegi életműve és jövőbeli könyvei remek alapanyagot adnak több fantasztikus filmhez is. Először a The Stormlight Archive első részével, The Way of Kingsszel szeretnék kipróbálni magukat. Forgatókönyvírónak Patrick Meltont és Marcus Dunstant (Fűrész 4) kérték fel. További terveik közt szerepel még a Ködszerzet-sorozat egyidejűleg történő adaptációja is.

Remélhetőleg, a DMG szerencsésen meg tudja lovagolni a Trónok harca és más fantasyknek köszönhető nagy fantasy rajongást és Sanderson könyveihez hűen kiépíteni egy egész univerzumot. Mi mindenesetre várjuk a fejleményeket.

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?