Megjelent a Galaktika 275. száma!

Meglett a képrejtvényünk megfejtése – most már semmi akadálya sincs, hogy bemutassuk a 100. új Galaktika címlapját! (A rejtvényileg érintett rész a léghajó oldalán figyelhető meg.)

A Galaktika magazin februári számában újabb folytatásos kisregény indul útjára: Connie Willis „Tűzőrség” c. műve, mely a nagy sikerű ÍTÉLET KÖNYVE világában játszódik. A központi tudományos rovat az űrbányászat témáját járja körül.
Brian W. Aldisstól, a hamarosan megjelenő SZUPERÁLLAM szerzőjétől egy igen érdekes novella kapott helyet a magazinban: egy férfi története, aki pár perccel „előbbre jár” mindenkinél. L. J. Daly a Föld idegenek általi megszállásáról ír, Fredric Brown pedig az emberiség jövőjéről vázol fel egy igen érdekes képet.

M. R. James egy vérbeli kísértethistóriával szolgál, míg az e havi retróban Kir Bulicsov elgondolkodtató története olvasható egy csodagyerekről. A magyar alkotókat ezúttal Varga Bea és Toochee képviseli – előbbi egy különös, új „játékszer” rendhagyó felhasználási lehetőségeit mutatja be, utóbbi a jövő betörőinek világába nyújt bepillantást.

A mostantól 116 oldalas Galaktikában útjára indul a képregényrovat, s folytatódik a Beszélő némaság is, újabb érdekességeket kínálva a művészet világából. A sztárinterjú James Cameron rendezőt szólaltatja meg. A filmajánló a The Shadow Cabal c. mozit, míg a Kapcsolatfelvétel a KIMTE díjazottait, valamint a Magyar Tolkien Társaság tevékenységét mutatja be. Az Intelligens dizájnban F. Tóth Benedek beszámolója olvasható az Alkony c. tárlatról; a környezetvédelem témakörében a nagyvárosi közlekedés problémái kerülnek terítékre; és persze egyéb érdekességek is helyet kaptak, mint a mesterséges gekkóbőr vagy a cipőbe épített GPS.

Facebook hozzászólások

You may also like...

9 hozzászólás

 1. solymosgyu szerint:

  A képregény szekció így nagyon gyenge. Most szunetet fogok tartani. Jövő decemberben veszek ujra galaktikát.

 2. solymosgyu szerint:

  És a filmajánló is gyenge. Mert nem tudom magyarul elérhető e a shadow cabal. erélhető?

 3. Galaktika szerint:

  Gyu, nem, a Shadow Cabal nem elérhető magyarul. De ettől miért gyenge a róla szóló cikk?

 4. solymosgyu szerint:

  Akkor érdektelen film.

 5. Arsenal szerint:

  Sziasztok..bocs a tegezésért..de az ember…a Szerelmét nem magázza ugye?:) Itt van a kezemben az új Galaktika…tetszik…igaz még nem vettem észre a /kényszerű/ áremelést..:(…Nagyon nem értek egyet az előttem szólóval…hogyaszongya’…”szünetet tartok..jó ég…8éves korom óta gyűjtelek..Édesem…kihagyni számot..soha…:)./bár sajna még igy is hiányzik 17 darab… 🙁 / Van /vannak/ hibája /hibáik/ az újságnak..na és?Én azt mondom hogy végre van képregény..újra…:)))))))

 6. solymosgyu szerint:

  Orm:azért ez nem igaz.

Vélemény, hozzászólás?