Ready Player One előzetes: Végre egy jó VR-film?

A VR eddig ritkán jelent meg értékelhető módon a sci-fi filmek világában (kivéve Mátrix, Tron), Steven Spielberg 2018 márciusában debütáló filmje, a Ready Player One azonban bezsákolhatja az eddig kihagyott ziccert. A történet Ernie Cline 2011-es regényének adaptációja, mely Magyarországon is megjelent. A Ready Player One egy olyan zord jövőbe enged betekintést, ahol az emberiséget szegénység és nyomor szorongatja, az egyetlen kiutat pedig egy virtuális utópia, az OASIS jelenti.

A Ready Player One első rendes előzetese igazán pörgős lett, megismerkedhetünk a főhős Wade Watsszal, aki a VR-ba menekül a valóság elől. A sztori persze nem lesz egyszerű, a “játékban” hajtóvadászat indul egy easter egg után, melynek megtalálója egy csomó pénzt és teljes hatalmat kap az OASIS felett. A trailer egyébként elég meta lett, mert rengeteg kikacsintás van más, fontos szórakoztatóipari produktumokra is, például feltűnik a Vissza a jövőbe ikonikus időutazó kocsija, Tracer az Overwatch-ból, de az élesszeműek kiszúrhatják Deadshotot, a táncoló Gandalfot, az Iron Giantet és a Batmobilt is.

A látvány és akciókavalkád mellett a színészgárda is erősnek tűnik, a főszerepben a Mud és az X-Men: Apokalipszisből ismert Tye Sheridant láthatjuk majd, Art3mist a Bates Motel fiatal tehetsége, Olivia Cooke alakítja, de feltűnik még rajtuk kívül Simon Pegg és T. J. Miller is. A rendező-producert pedig talán senkinek nem kell bemutatni, Spielberg munkássága magáért beszél. Máris kijelenthető, hogy a Ready Player One lesz 2018 egyik legjobban várt SF filmje?

Mindemellett fontos hír, hogy Ernie Cline egy Facebook live keretében bejelentette, hogy olvasóit újabb kalandra invitálja az OASIS-be, ugyanis a szerző megírja a Ready Player One könyves folytatását. Cline legutóbbi regénye, a 2015-ös Armada is szorosan kapcsolódott a videojátékok és easter eggek világához, de annak a sztorinak nem volt köze a Ready Player One-hoz.

Az író a folytatás kapcsán nyilatkozott is röviden, ebben elmondta:

El se tudnék jobb pillanatot képzelni a visszatérésre a Ready Player One világába, mint amikor Steven Spielberg megfilmesíti azt.

Cline egyébként a Ready Player One film egyik forgatókönyvírója volt, az SF mű adaptációja március 30-án mutatkozik be a filmvásznakon.

Facebook hozzászólások

You may also like...