Régen a szülők matek tanárt fogadtak a gyerekhez, ma videójáték korrepre megy a pénz

A Fortnite a tavalyi év legnagyobb durranása volt. Mindenki kipróbálta ezt a túlélő lövöldözős játékot, ahol közel 100 játékos veszi fel a harcot egymás ellen, hogy a vérfürdő után csak egy maradhasson.

Ennek a Hunger Games inspirálta játéknak nagyon sok követője lett az elmúlt egy évben, és ugyan a játékosok száma inkább stagnál manapság, mégis sokan úgy látják, hogy csak úgy mint a FIFA széria vagy a League of Legends, évek múlva is releváns lesz. A játékos kisgyerekek szülei tehát mindent megtesznek azért, hogy a csemetéjük a legjobb lehessen ebben a Battle Royale játékban.

Egy videojátékra gyúrni nem újkeletű dolog, hiszen számos hasonló jellegű internetes szolgáltatás volt aktív az előző években is, például LoL-os, vagy akár Starcraftos “coach”-ot is leakaszthatunk, ha bele akarunk mélyedni egy verseny játékba, felhagyva a szokásos autodidakta módszerekkel. Nem beszélve arról, hogy sok szülő akart együtt játszani a kisgyerekükkel, ezért magukat is beíratták ezekre a játékos kurzusokra, hogy több időt tölthessenek együtt.

A dolog érdekessége viszont az, hogy már néhány szülő is járható karrier útnak gondolja a profi videojátékozást, és ezért minél kisebb korban próbálják beilleszteni a gyermeküket a profi játékosok világába, pont mint egy atléta, vagy egy komoly zenész esetében.

Az amerikai médiában meglehetősen felkavarta az állóvizet a hír, miszerint az államokbeli szülők akár óránként 30 dollárt, azaz több mint 8000 Forintot is képesek fizetni a profi játékosoknak az útmutatásukért, annak a reményében, hogy a kisgyermekük erre a karrier útra lép.

Az USA-ban napok alatt özönvízszerűen jöttek a cikkek, amik a számítógépes és konzolos játékosokat egyaránt ostorozzák. Felhozzák azt is, hogy a játékosoknak külön nyelvezetük van, ami esetlegesen káros hatással lehet a fiatalok nyelvezetére, és végigmentek a szokásos futótüzek is. Például, hogy egészség és szociális készség károsító hatása is van a számítógépes játékoknak, és hogy mennyivel jobb volt régen, amikor még csak a tévé előtt ültek a gyerekek.

Ti mit gondoltok? Szerintetek járható karrier út a profi videojátékozás? Befizetnétek a saját gyereketeket egy kurzusra azért, hogy legyőzhesse az iskolás barátait? Vajon valaha rájön az amerikai média, hogy ugyanazokat a bizonyítatlan tényeket ismételgeti már több mint 25 éve?

Facebook hozzászólások

You may also like...