Robot felügyelők járják a parkokat

Szingapúr robottokkal veszi vel a harcot a koronavírus terjesztése ellen.

Ez a törpe városállam Ázsia délkeleti részén a régió egyik legmeghatározóbb pontja. A Budapestnél alig nagyobb szigetország közel hatmillió ember otthona. A világ fontos csomópontjaként a koronavírus járvány egyik veszélygóca lett. De a hatékony intézkedéseknek hála hosszú ideig sikerült kordában tartani a járványt. A szigetország is előírta a lakáskarantént,  a sportolást és a parkok látogatását is csak egyénileg engedélyezik.

Az ázsiai minta állam a XXI. század technológiáját is szolgálatba állította. A közterületeken és parkokban robotok végzik a járőrmunkát.

Sokszavú poszáta

A  szingapúri közmű-tanács az O-R3 nevű robotot használja, hogy segítsen nekik megfékezni a Covid-19 terjedését. Az O-R3 a 360 fokos kameráján keresztül videóadást küld a kezelőknek. A beszélő robotokat eredetileg biztonsági megfigyelésre használják a szigetállam különböző tározóiban, de szerepét most kibővítették, és most figyeli a társadalmi távolságtartást.

A Boston Dynamics robotkutyája a Bishan-Ang Mo Kio Parkban, járőrözik, és élőszóval emlékezteti az embereket a biztonságos távolság megtartására. A kameráin keresztül figyelő kezelők pedig ellenőrizhetik a parkban tartózkodók számát.

Facebook hozzászólások

You may also like...