Rossz szögben csapódott a vízbe az új amerikai űrhajóA Holdnál távolabbi célok eléréséhez továbbfejlesztik az Orion űrhajót. Legutóbb a visszatérő kabin vízreszállását tesztelték.

Az új amerikai űrhajót eredetileg a Holdra történő emberes visszatéréshez és a Nemzetközi Űrállomás ellátásához tervezték, de feladata Barack Obama amerikai elnök bejelentése után módosult. A jelenlegi tervek szerint hosszabb űrbeli utakhoz is használják majd az MPCV-t (Multi-Purpose Crew Vehicle), azaz az Orion űrhajó továbbfejlesztett változatát. Az alábbi képen a szimulált visszatérés egyik utolsó pillanata látható, amikor az ejtőernyős fékezés után – nem tökéletes szögben – a vízben landol az egység.

Még tart a 7 könyv 7 napig 70%-os vásárlási kedvezménnyel akciónk. Rendeljen most, ne maradjon le róla!Az Orion űrhajó és a belőle továbbfejlesztett változat többhónapos útra viszi majd az asztronautákat. A Holdnál messzebbre mutató küldetés keretében egy földközeli kisbolygót fognak meglátogatni. Az ilyen égitestek megismerése azért is fontos, mert némelyikük el is találhatja bolygónkat, és a becsapódások elleni védekezéshez pontosan kell ismerni a jellemzőiket.

Emlékszik? Múlt héten lejárt a 2009-es évad akciónk, a 2008-as évadot még megvásárolhatja itt, legújabb akciónk pedig a Galaktika magazin 2007 teljes évadát (1-12) kínálja megvásárlásra 2007 forintért.

A kisbolygónál végzett munkához új technológiák és munkamódszerek kifejlesztése is szükséges, ezek egy részét egy víz alatti bázison fogják megalapozni, Florida partjai mellett. A küldetés fontos lépés lehet a még távolabbi és még nehezebben kivitelezhető emberes marsutazás irányába.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=rUdXnBKHtOWgVuua

Forrás: origo.hu/tudomány

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?