Sorozat készülhet a Gyűrűk urából?

Az Amazon az utóbbi időkben komoly reményeket fűz a zsánerhez. Az ember a Fellegvárban hihetetlen sikert hozott nekik, nemrég három új sorozattervet jelentettek be, köztük Neal Stephenson kultregényének megfilmesítését. Az SFF iránti érdeklődés nem csökken, egy elég meglepő hír jött az Amazon háza tájáról: sorozatot készítenének A gyűrűk urából.

A cég CEO-ja, Jeff Bezos a jövőbeli sorozattervek kapcsán mondta, célja, hogy az Amazon is megcsinálja a saját Trónok harcáját. A Variety értesülései szerint úgy néz ki, Bezosék a fantasy atyjáig, J. R. R. Tolkienig nyúlnának vissza, ugyanis tárgyalásokat kezdtek a Warner Bros. Tv-vel és Tolkien örököseivel egy lehetséges sorozatterv kapcsán. Maga Bezos személyesen vesz részt ezeken a tárgyalásokon, ezzel is jelezve, mennyire fontos neki a projekt és az SFF.

A tárgyalások még nagyon korai szakaszban vannak. Még semmi sem biztos, meg van rá az esély, hogy sem a WB, sem a Tolkien hagyatékot gondozók sem bólintanak rá a sorozatra. Az ötlet viszont nem teljesen elvetendő, hiszen ezen a formátumon keresztül számos, Peter Jackson filmtrilógiájából kihagyott részt láthatnánk viszont, például a sokat hiányolt Bombadil Tomát. Viszont Tolkien hatalmas forrásanyagot és rengeteg Középföldén játszódó történetet hagyott hátra! Miért nem ezek között néz szét Bezos? Ott van mindjárt A szilmarilok (jó, tudjuk, hogy Christopher Tolkien, amíg él, ezt nem nagyon szeretné odaadni Hollywoodnak), ami tartalmazza Középfölde mitológiáját és talán ennek a világnak a legszívszorítóbb történeteit, mint a Beren és Lúthient vagy Túran Turambar. De továbbmegyek: annyi jó fantasy van még, ami a következő Trónok harca lehetne.

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...