Star Wars: Women of the Galaxy

Egy nemrég megjelent könyv, a Star Wars: Women of the Galaxy a Star Wars univerzumának 75 női karakterét mutatja be mind a filmekből, mind a könyvekből, mind pedig a képregényekből, animációkból és játékokból.

Többek között Leia Organa, Rey, Ahsoka Tano, Iden Versio, Jyn Erso, Rose Tico vagy éppen Maz Kanata történetébe nyerhetünk betekintést, s megtudhatunk róluk némi háttér információt, kulisszatitkot is. Több mint száz illusztráció színesíti a könyvet, melyek egytől egyig gyönyörűek. Nézzünk néhányat:

A könyvnek hála olyan karakterekkel is megismerhetünk, akikkel eddig nem túl sok lehetőségünk volt, mint például  az ewok királynő, Kneesaa, akit itt Jenny Parks keltett életre. Korábban ez az élénk harcos főként a rajzfilmsorozatból és a spin-off képregényekből volt ismert.

A fiatal hölgy örökre megváltoztatta a galaxis történetét. Christina Chung munkáján azt a pillanatot látjuk, amikor Rey kezébe veszi Luke fénykardját.

A kedvelt animációs sorozat, a Star Wars: Lázadók kiemelkedő karaktere, Sabine Wren, a harcos, művész, robbanásszakértő. Az illusztráció Sara Kipintől való, aki jelenleg a ThunderCats Roaron dolgozik.

A Rose Ticoról készült alkotás Karen Hallion nevéhez fűzhető. Tico egy új, de igen fontos kiegészítője a Star Wars kánonnak, bár nem túl közkedvelt. Az Ellenállás egyik karbantartója, aki csatlakozik Finnhez, hogy leverjék az Első Rendet.

Facebook hozzászólások

You may also like...