SyFy feltámadt!

Jó hírem van mindenkinek! Az amerikai SyFy csatorna (korábban Sci-Fi) bejelentést tett, hogy vissza szándékozik térni a gyökereihez műsorkészítésben.

A csatorna olyan híres science-fiction sorozatokról híres, mint a Csillagkapu, a Battlestar Galaktika, a Sliders és még sok sikeres program, amik meghatározták az emberek tudományos fantasztikum fogyasztását. Ám 2009-ben a csatorna hatalmas változáson ment át, nevét Sci-Fi-ről SyFy-ra cserélte, és igényes tartalom helyett, elmozdult a főzőműsorok, a pankráció és a B-kategóriás szörnyfilmek felé. Ekkor lett vége a legnagyobb akkori sikerének mondható Battlestar Galaktikának is. Folytatásul talán a Csillagkapu Univerzumot lehetne mondani, de az akkori vezetés könnyedebb sorozatokat várt el, kevesebb drámát, családbarátabb programokat. Így két évad után a Csillagkapu is befejeződött, a franchise azóta se tudott visszatérni, a rajongók nagy bánatára.

A csatorna azóta látható hanyatlásnak indult, a legsikeresebb próbálkozásuk, a Sharknado vetítése is csak annak köszönheti eredményét, hogy a közösségi média eredményéül a fél világ a filmen nevet, megannyi mémet generálva. Egy másik, viszonylag nagy nézettséget elért műsoruk, a 13-as raktár is most fejeződik be. Tehát most már tényleg itt az idő megújulni, vagy visszatérni a jól kitaposott útra.

Most a nézők millióit magával ragadó Trónok Harca és The Walking Dead szintű húzóerővel bíró szériát szeretnének elindítani. Ez viszont nem lesz könnyű menet, a tudományos fantasztikum műfajának sajnos elég szűk a nézettsége, míg a The Walking Dead világszerte 15 milliós rajongóbázissal rendelkezik, addig az igazi áttörésnek számító Battlestar Galaktika legjobb esetben is csak 2 millió nézővel büszkélkedhetett. Ennek ellenére a vezetőség célja, hogy visszamerészkedjenek az űr mélyére.

A Syfy elnöke, Dave Howe azt nyilatkozta: “Mi akarunk a legjobb science-fiction csatorna lenni amennyire csak lehet, bizonyos értelemben visszamenni a sokkal tradicionálisabb sci-fi/fantasy irányába, amire rajongók gyakran azt mondják, hogy úgy érzik „elhagytunk… El fogjuk foglalni azt a teret, amit már jó pár éve nem tettünk”

Helyettes alelnök Bill McGoldrick azt is hozzá tette a 13-as raktár befejezésével kapcsolatban: “Ez egy óriási üzenet, aminek az a célja, hogy megmutassuk, hogy visszatértünk, és törődünk a sci-fi-vel. Hatalmas nyomás a visszatérés, mert mi voltunk a legjobbak, és mi leszünk a legjobbak megint.”

A modell, amit követni akarnak az Ellenállók és a Helix nyomait követné, és az első áttörést az Ascension mini-sorozattal kezdenék, ami egy hidegháborús űrkolóniáról szólna. Tervben pedig olyan sorozatcímek vannak mint a Dominion, a High Moon, a 12 Monkey, vagy az Orion. De a cápa plusz valamilyen természeti csapás rajongóinak sem kell félni, egyelőre biztos folytatják a Sharknado jellegű Asylum-filmek vetítését.

Azt ugyan nem tudni, hogy sikerül a csatornának a visszatérés, de a magam nevében elmondhatom, hogy nagyon várom. Új űrdrámák mellett remélem ez azt is jelenti, hogy visszatér a Csillagkapu új sorozattal, bár lehet, hogy túl nagy kérés lenne az SG Univerzum visszahozása, pedig lenne még benne potenciál. Ti milyen szériát hoznátok vissza, és milyen új műsoroknak örülnétek?

forrás: gateworld.net

Calildur

Facebook hozzászólások

You may also like...

3 hozzászólás

  1. sevil szerint:

    Bármilyen űropera jöhet. Elég volt a drámákból.

  2. solymosgyu szerint:

    Én egyórás tv filmeket. téma szerint. Például:párhuzamos világok.

Vélemény, hozzászólás?