Színfalak mögötti útmutató és Tizi anyjának története: érkeznek a Stranger Things könyvek

Amíg lélegzetvisszafojtva várjuk, hogy mi fog történni Mike, Lucas, Dustin, Max, Tizi (Eleven) és a többiek körül a Netflix sorozatának, a Stranger Thingsnek a következő évadában, addig egy könyvsorozattal csillapíthatjuk kíváncsiságunkat, s közben jobb megvilágítást nyerhetünk Tótágasról (Upside Down).

A hamarosan érkező Stranger Things könyvek okán a Penguin Random House és a Del Rey Books fogott össze a Netflixszel.  A három részes könyvsorozat egy gyermekeknek szóló keménykötéses könyvből, egy a Stranger Things színfalai mögötti útmutatóból és egy előzményregényből áll, amely utóbbi középpontjában Tizi anyját helyezik.

Az első könyv egy kézikönyv lesz, Stranger Things: World Turned Upside Down: The Offical Behind-the Scenes Companion címmel.

A másodikat a fiatalabb olvasóknak szánják, amely tanácsokat, életbölcsességeket, figyelmeztetéseket hoz a Stranger Things világából. Mindkét könyvet még 2018 őszén tervezik kiadni.

A harmadik rész írója Gwenda Bond, a cím azonban még nem került nyilvánosságra. Az viszont biztos, hogy a kötetben a történet előzményeiről kapunk némi információt, pontosabban Tizi anyjáról és a MKUltra programról. Terry Ives már az első évadban is feltűnt, s megtudtuk róla, hogy csatlakozott a Dr. Martin Brenner felügyelete alatt futó MKUltra Projecthez, melynek során különböző gyógyszerekkel kísérleteztek rajta, mielőtt megszületett volna lánya, Jane. A kislány is a program részévé vált, s amikor Terry megpróbálta őt visszaszerezni, Brenner megkínozta őt, s a nő vegetatív állapotba került. Bond könyve lehetőséget ad, hogy jobban megismerjük Terryt és a Programmal való kapcsolatát.

Ez a harmadik rész viszont már csak 2019-re várható, ahogyan a sorozat harmadik évada is.

Facebook hozzászólások

You may also like...