Szombaton jön a HungaroCon

urcsatak_hcon2015-1024x768

Magyarország legrégebbi, legnagyobb és legnívósabb Sci-fi találkozója ismét megrendezésre kerül november 7-én a Ferencvárosi Művelődési Központban! Irodalmi díjátadók, előadások, cosplay verseny, meglepetés vendégek és még sok-sok újdonság vár a látogatókra ezen az őszi szombaton. Összegyűjtöttünk néhány izgalmas programot, amit örömmel ajánlunk nektek az idei HungaroCon-on. Látogassátok meg a Galaktika standját is, szeretettel és sok sci-fivel várunk benneteket!

A valóság nyomtatása

Egyre többet hallani a 3D nyomtatás kifejezést, de sokan nem tudják, mi minden történik az ötlettől a megvalósításig. Hogyan működik és hogy néz ki a 3D nyomtató? Milyen technikák vannak, milyen eljárások? Utómunkálatok és hibajavítás – milyen anyagokkal lehet dolgozni és mekkora méretben? Hegedűs András minden kérdésünkre választ ad.

R2-D2 Miért és hogyan készült?

Bizonyára mindenki ismeri a messzi-messzi galaxis kedvenc droidját, R2-D2-t. Dukovits Krisztián elhozza a HungaroConra saját R2-DK-ra keresztelt droidját, hogy mindenki láthassa és csodájára járhasson. Egy előadás keretében azt is megtudhatjátok miért kezdte el építeni, milyen funkciói vannak és egyáltalán hogyan készült és lesz-e a jövőben újabb funkciója a kis robotnak.

Űrcsaták és valóság

Hogy is nézhet ki egy valódi űrcsata? Milyen fegyverek válnak majd be és milyen stratégiák terjednek el? Az biztos: nem lesznek benne aerodinamikusan kanyarodó, fékhangon csikorgó, fényes lézercsíkokat lövöldöző vadászgépek. A valóság bizarrabb és meglepőbb lesz, mintsem amit a fantáziánk el tudna képzelni Szekeres András Márk előadásán mindenre fény derül.

Légdeszkás fotózás

Lemaradtál a Légdeszkás fotósfalról? Esetleg nem sikerült elmenekülnöd a cápa elől, és szeretnéd még egyszer megpróbálni? A lehetőség adott! A Living Dream Project elhozza nektek a Vissza a Jövőbe fotósfalat, légdeszkával, amit ti is kipróbálhattok majd, mi pedig megörökítjük nektek ezt az emléket!

“Aki együtt élt Spockkal” – Leonard Nimoy élete

Kit takar a felívelt szemöldök és a hegyes fülek? Ki volt Leonard Nimoy valójában? Honnan indult az élete és a pályája? Milyen más szerepekben és szerepkörökben ért el sikereket? Milyen volt a viszonya az általa életre keltett vulkáni tiszttel? Hogyan lehet együtt élni egy életre szóló szereppel? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Kasza Magdolna, miközben kuriózumnak számító képeket villant fel családi albumokból színházi fotókon át exkluzív forgatási pillanatokig.

United Hungarian Colonial Marines csapata a Hungaroconon

Hatalmas Alien fanatikus vagy? Tudtad, hogy létezik egy társasjáték, ami magába foglalja az összes Alien mozifilmet és végigjátszhatod mindnek a történetét? Ha még nem tudtad, de kíváncsi vagy rá keressétek meg a United Hungarian Colonial Marines csapatát a Hungaroconon november 7-én és játszatok a Legandary Encounters: Alian kártyajátékkal. A 600 db-os pakli és grafikái rengeteg filmjelenetet elevenítenek fel, így ne csodálkozzatok, hogy a játék után kerülni fogjátok a sötét helyeket és nem mászkáltok sehová se egyedül. Engedjétek, hogy az UHCM csapata elnavigáljon titeket eme sötét és félelmetes univerzumban.

A Na’vi Család a Hungaroconon

Most is meglepetésekkel, játékokkal és kiállítással vár titeket a Na’vi család, aki James Cameron Avatar című filmjét hozza el a HungaroConra.

A rendezvényen kitölthetitek tudás alapú online kvízünket, és rögtön megtudhatjátok, hogy a nemzetközi listán hányadikak vagytok.

Emellett fejthettek keresztrejtvényt a pandorai őslakosok nyelvén, de ha inkább a sportokért vagytok oda, akkor kipróbálhatjátok Parker ( a Pokolkapu Bázis vezetője) minigolf pályáját is.
Folyamatosan bővülő kiállításunkon többek között élőben megnézhetitek hogyan lebeg az egyenesen Pandoráról ide szállított különleges szupravezető, az Unobtánium.

Tünde betűs (tengwar) emléklapírás – Magyar Tolkien Társaság

Sokan tudják, hogy Tolkien nem csak összevissza jelekkel illusztrálta a Gyűrűk Urát és a többi középfölde könyvet, hanem teljesen kidolgozta a különböző népek nyelveit és betűit. A HungaroConon most megtanulhatod és írhatsz is a Magyar Tolkien Társaság segítségével tünde nyelven, ami egy szép emlék és különleges ajándék is lehet számotokra.

“A young adult és a sci-fi, avagy bocs, apa, hősködni mentünk” 

Az utóbbi években látványosan nagy sikereket ért el az Éhezők viadala, és más fiataloknak szóló, disztópián alapuló könyv. Mi ennek az oka? Milyen pszichológiai és társadalmi folyamatok okozhatják? Miért pont most és miért pont a kamaszok kezdenek társadalmi kérdésekkel foglalkozni? De vajon a sci-fi irodalom szemszögéből jó vagy rossz a young adult vonal erősödése? Miben mások ezek az írók? Mit kaphat tőle a sci-fi, megújulhat-e a zsáner? Vagy pont ellenkező hatást ér el, és tovább szűkíti a sci-fi olvasók táborát, elszívva a fizetőképes keresletet a könyvpiacon. Mindezt érinteni fogja előadásában Varga Bea író, szerkesztő, viselkedéselemző.

HungaroCon, 2015. november 7. 9.30-21.30 // Ferencvárosi Művelődési Központ, 1096 Haller utca 27. 

Regisztráció és jegyrendelés: http://www.hungarocon.hu/regisztracio/35-hungarocon-2015

Az esemény facebook oldala: https://www.facebook.com/events/1644095832528261/

A rendezvény weboldala: www.hungarocon.hu

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?