Tal M. Klein fantasztikus élete

Tal M. Klein első regénye, a Portál hamarosan megjelenik a Metropolis Media kiadónál. Ennek az apropóján szeretnénk kicsit bemutatni Nektek a szerzőt, akinek az életét közel sem lehet átlagosnak nevezni! 🙂

Zene, science fiction, YouTube

Tal egy amerikai DJ, sci-fi író, YouTuber. Ezen a linken érhetitek el a zenéit, érdemes belehallgatni!

A YouTube csatornája kifejezetten vicces, és tele van a Portált (eredeti címén The Punch Escrow) promótáló tartalommal. Egy kis ízelítő:

Interjú

Kérdés: Mit tervezel csinálni a Magyarországon töltött idő alatt? Van valami különleges kötődésed az országhoz?

Válasz: Magyarországnak különleges helye van a személyes történetemben. A családom egy része Munkácsból származik, a Második Világháború előttről. Az izraeli gyerekkorom alatt édesanyám az “Az a szép” című dalt énekelte nekem elalvás előtt. Ugyan már többször is voltam Budapesten, Munkácson még csak egyszer. Amikor leszálltam a vonatról, meglepődve tapasztaltam, milyen sokan hasonlítanak ott rám! Úgy éreztem, ez egy város tele a rokonaimmal, akiket nem is ismerek! A mostani utazásban azt várom a leginkább, hogy megmutassam a lányomnak Budapestet, hogy egy kicsit közelebb érezhesse magát a családja  múltjához.

Kérdés: Mit szeretsz a legjobban az olvasókkal való találkozásban?

Válasz: Íróként úgy hiszem, hogy az, aki időt szánt arra, hogy elolvassa a könyvemet, nagy szívességet tett nekem. Mindig élvezetes azt hallani, hogy az olvasók mit kaptak a könyvemtől. A kedvenc részem a velük való találkozásban az, amikor kérdéseket tesznek fel.

Kérdés: Mit kérdeznél a kedvenc íródtól, ha találkoznál vele személyesen?

Válasz: A kedvenc írómmal, Douglas Adams-szel, már találkoztam is, 1998-ban. Meginterjúvoltam egy gyakornoki pozícióért a Digital Village nevű cégnél. Megkérdeztem, milyen karrier tanácsot adna nekem (21 éves voltam akkor). Azt mondta, hogy “Sohase feltételezd, hogy tudod, mit kellene csinálnod. Az egyetlen dolog, amit valaha is biztosan fogsz tudni, amikor nem azt csinálod, amit csinálnod kell.”

Kérdés: Mi a kedvenc élményed az olvasókkal való találkozások közül?

Válasz: Az amerikai könyvturné egyik állomásán találkoztam egy vak fiúval, aki azt mondta, hogy azért szereti a könyvemet, mert van benne egy olyan szereplő, aki vakon született és úgy döntött, hogy így is szeretne maradni, habár létezett rá a gyógymód a könyvben. Ez a karakter nagyon kevés szerepet kapott a könyvben, de önmagában a létezése olyan sokat jelentett a kisfiúnak, hogy majdnem  megríkatott.

Kérdés: Mit szeretsz a legjobban Robert Kroese műveiben?

Válasz: Én nagy Robert Kroese rajongó vagyok. Nagy hálával tartozom neki azért, amennyit segített nekem, és hogy mentorált, amíg a Portált írtam. Az írásában azt szeretem a legjobban, amilyen könnyedén összehozza a humort és lenyűgöző narratívát. Ő egy született mesélő.

 

Ha további információkat szeretnétek a szerzőről és a  munkásságáról, akkor a következőket tudjuk ajánlani:

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...