Tízmillió kilométerről fényképezték le a Föld-Hold párost

Inkább kettős bolygónak, mint egy bolygónak és holdjának mutatkozik a Föld-Hold páros a Juno-űrszonda képén. A Jupiter felé tartó űreszköz tízmillió kilométer messzeségből egyetlen képen örökítette meg a két égitestet.


Párosan szép az élet őszi akciónkról itt olvashat és rendelhet könyveket csupán 2000 forintért 2 darabot.

Tízmillió kilométer távolságból tekintett vissza a Föld felé a nemrég startolt Juno-űrszonda, amely a Jupitert fogja vizsgálni. Bár céljától még messze jár, kamerájának tesztelése végett visszapillantott, és egymás mellett örökítette meg a Földet és a Holdat. A kép jól mutatja azt, ami bolygónkról nézve nem feltűnő – a Föld-Hold páros a távolból leginkább egy kettős bolygónak látszik.

Az űrszonda augusztus 26-án, a Földtől 10 millió kilométerre rögzítette a felvételt. A nagy távolságForrás: NASAmiatt bolygónkon a tengerek, a szárazföldek és a felhőzet összemosódik egymással, egyetlen apró foltot alkotva. Mellette a Hold sokkal halványabban látszik a képen.

Most a 2006-os Galaktika magazin évadát is begyűjtheted, ha egyben vásárold meg a teljes évadot (1-12 szám) csak 2006 forintért! Itt megveheted!

Galaktika magazin 2006 teljes évad (1-12)

Forrás: origo/tudomány

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?