Tudtok 3 tökéletes STAR WARS jelenethelyszínt Budapesten?

Biztos mindenki emlékszik arra a videófilmre, amelyben Budapest ismert pontjai bukkannak fel a Star Wars film előzetesében. Mára sikerült a valóságban is egy olyan, Budapesthez közeli helyszínt kitalálni, felépíteni, ahol tényleg akár még játszódhatott is volna a Zsivány egyes és még két másik Star Wars film.

A Zsivány egyest megidéző Scarifi bolygó tengerpartja is elférne, az impozáns háborús jelenettel együtt itt, a LUPA tónál. Ki tudja, egyszer talán elkészül egy hazai film, ami a csillagokat is elhozza nekünk. (Bár a Halálcsillag nem hiányzik a fejem felé.)

star wars19424516_1985279095038127_3810680988918670889_n

25 évvel ezelőtt senki sem gondolta, hogy Budapest felkerülhet a világ Fesztivál-térképére! Sikerült! 10 éve csak repülővel elérhető országokban volt Michelin-csillagos étterem. Ma már Pesten is található! A Sziget Fesztivált és a Costes Éttermet felvirágoztató Gerendai Károly nevéhez fűződik a Lupa tó újrafelfedezése és átépítése is.

Szentendre felé, Budakalásznál, a 11-es főút jobb oldalán található, méreteiben egyedülálló Lupa tavat eddig is a kristálytiszta vize és a türkizkék színe miatt kedvelték az ide látogatók, mostanra azonban – a remek vízminőség kivételével -, szinte minden megváltozott. Egy rövid tavalyi próbaüzem után ugyanis hatalmas beruházással tették komfortossá és biztonságossá a területet a fürödni és sportolni vágyók számára. Pár éven belül egy hatalmas szabadtéri strand lesz itt, ahol mindenki megtalálja a maga élményeit. Én pl. filmet akarok forgatni.

2. NABOO hatalmas tó alatti világa, ha le mersz merülni a csodás tó aljára!

lupa

A Lupa tó kínálata sport és gasztronómia terén egyaránt rendkívül látványosra sikeredett. Itt található az ország legnagyobb vízi kalandparkja, a régió legmenőbb búvárcentruma, sőt közép-európai legnagyobb wakeboard komplexuma is itt épült fel. Emellett hagyományos és extrém vízi-sportágak, a különböző evezősöktől a vitorlázásig, a SUP-tól a surfig szintén elérhetőek.

3. Klónok háborúja

A Lupán találhatunk elektromos meghajtású kishajókat is, de például egy talpunk alatti vízsugár repteti a magasba a bátor vállalkozókat (Tisztára Robert Downey Jr., a Vasemberből!). A repülés közben pedig eszünkbe villanhat Obi-Van Kenobi mondata, amikor Anakinnak, a Baljós árnyakban arról beszél, hogy egyszer a sírba viszi. Garantált adrenalinbomba.

lupa2

 

Életre kelt sci-fi utópia. Gerendai új projektje megnégyszerezte a strandolásra alkalmas partszakaszokat, valamint az egész területet – a tengerpartokat is lepipáló – Bugyiról származó fehér homokkal töltötték fel. És ez a homok tényleg nagyon fehér! Bár, aki nem látta a saját szemével, annak elképzelni is nehéz, hogy itt valóban egy Európa szerte is egyedülálló a „karibi beach” pálmafás hangulatát ide varázsló, 2,5 km-es luxus strand épült. A hozzá kapcsolódó változatos szolgáltatások nyújtanak majd kikapcsolódást, a most már közel trópusi nyári napokban.

A prémium részen különösen erős a gasztronómiai kínálat: míg a Lupa Strandon a hagyományos strandbüfékben lehet hozzájutni a szokásos harapni valóhoz, a Lupa Prémium Beach-en felépülő “gasztro-sétányon” egyszerre találhatók meg a tipikus strand ételek és a különlegesebb fogások, amiért akár külön is érdemes ebédre vagy vacsorára kilátogatni. A két résznek más a belépő ára, így mindenki azt választja, ami számára megfelelő.
Bár a kezdetek is grandiózusnak ígérkeznek, a mostani fejlesztések valójában még csak az első lépések, hiszen egyelőre a felhasználható területek felét üzemelik be idén. Az igények tükrében jövőre még tovább folytatják a fejlesztéseket. Ki tudja, mi történne, ha Gerendai egyszer filmgyártásra adná a fejét.

KT

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?