Tükörkocka Rubiktól

Japánban már egy éve forgatják ezt a különleges kockát, hazánkba csak a közelmúltban érkezett meg a Rubik Ernő és munkatársai által kitalált legújabb kockaformáció. Különleges, mert a megszokott Rubik-kockával ellentétben az oldalai nem különböző színűek, hanem mindegyik egyforma. A legújabb Rubik a teljes felületén tükör borította kocka – ezért nevezik tükörkockának. Kirakásánál nem segítenek a színek, csak az eltérő formák.

A kockát ugyanis nem azonos méretű kiskockák, hanem különböző méretű téglatestek alkotják. A tükrös felület miatt tökéletes az érzékszervi csalódás, ami jelentősen megnehezíti a kocka kirakását. Éppen ezért óvatosan kezdjünk neki a kockaként megvásárolt – négyezer forint körül árulják a boltok – új logikai játék tekergetéséhez.

Fontos, hogy minden egyes elforgatásnál a kocka alakja megváltozik. A 26 kis blokkot fel és le, jobbra és balra szabadon lehet mozgatni. A forgatások során egészen különleges kristályformákra hajazó alakzatokat is ki lehet alakítani. A cél természetesen az, hogy az öszsze-visszaságból az eredeti kockát hozzuk létre. A tükörkocka szakértői szerint ugyanazokat a fogásokat kell alkalmazni, mint a hatszínű kocka kirakásakor. A www.rubikstudio.hu honlapon keresztül egy videó is elérhető, amelyen megnézhetjük, hogy egy magyar kockavarázsló milyen könnyedén kirakja a tükörkockát.

Kezdőknek ez a könnyedség többórányi kockatekerésen át érhető el.

Forrás: Népszabadság Online

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?