Új Galaktika kötet: megjelent A teamesternő könyve

Ahogy a regény szlogenje is tartja: vannak titkok, amelyeket egyszerűen muszáj elárulni… Megérkezett Emmi Itäranta finn írónő Philip K. Dick- és Arthur C. Clarke-díjra jelölt disztópiája, A teamesternő könyve a Galaktika Fantasztikus Könyvek sorozatban, a Metropolis Media gondozásában.

A pár száz év múlva a világban az erőviszonyok és erőforrások átrendeződését követően a tudás az egyetlen fegyver, ami egy kis reményt adhat a hatalommal szemben.

Noria Kaitio tizenéves lány, és a mai Finnország területén él… csak éppen néhány száz év múlva. Az éghajlatváltozás és a globalizáció következményeként új népvándorlás zajlott le, a természeti katasztrófák pedig végérvényesen átrajzolták a Föld térképét. A nyersanyagok elfogyta utáni új világban a fejlett technika eszközei jórészt már feledésbe merültek, és a legdrágább kincs az édesvíz. A rendkívül vegyes népességű Skandináv Uniót könyörtelen katonai diktatúra uralja, mely szigorúan védelmezi az ismert vízlelőhelyeket. Ugyanakkor a lakosság csupán sótlanított tengervízzel olthatja szomját.

Noriára édesapja két örökséget bíz: a kínai teamesterek – a víz őrzői – ősi tudományát, valamint egy senki más által nem ismert édesvízlelőhely titkát. E kettős felelősség nehéz döntések elé állítja a lányt: segítsen faluja szomjazó lakosságán, vagy őrizze tovább tiltott tudását? A helyzet megoldásában jó szolgálatot tehet egy, a múltból származó, rejtélyes tárgy… amennyiben sikerül a titkát megfejteni.

A finn írónő hazájában pályázatnyertes első kötete rövid idő alatt példátlan népszerűségre tett szert, angol fordításban is megjelent, sőt rögtön jelölték a rangos Philip K. Dick- és Arthur C. Clarke-díjakra. Stílusát kritikusai Margaret Atwoodéhoz és Ursula K. Le Guinéhez hasonlítják.

A teamesternő könyve megrendelhető az interneten.

Olvass bele a kötetbe!

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

13 hozzászólás

 1. vian szerint:

  Erre kíváncsi leszek finn sci-fit még nem is olvastam….

 2. vian szerint:

  Kösz! Megvan a trilógia csak még nem került sorra.

 3. solymosgyu szerint:

  Úgy tervezem hogy holnap ezt megveszem.

 4. solymosgyu szerint:

  sajnos nem volt a boltban.

 5. vian szerint:

  Ha összegyüjtöd a kívánságaidat akkor egyszerre is megrendelheted így olcsóbb és házhoz is szállítják!

 6. solymosgyu szerint:

  Vian nekem írtad? mert:Ugy drágább.

 7. vian szerint:

  Hogy lenne drágább??? Ha többet rendelsz akkor legalább 25-30% al olcsóbban jössz ki….
  De Te tudod, ha egyesével vásárolsz akkor tedd azt…..

 8. solymosgyu szerint:

  Meg kell fizetni a kiszállási költséget.

 9. vian szerint:

  Ha többet összevársz nem kell fizetni szállítási díjat.
  Könyveit az MPL csomagszállító (a Magyar Posta Logisztikai üzletága) szolgáltatásával juttatjuk el otthonába, vagy akár munkahelyére. (Postai úton, postafiókcímre nem kézbesítünk.) A szállítási költség a könyvek súlyától függetlenül, Magyarország egész területén 790 Ft, 10 000 Ft feletti megrendelés esetén pedig ingyenes. Az MPL a csomag feladását követő 1 vagy 2. munkanapon 8-17 óra között szállít az

 10. solymosgyu szerint:

  Azt nem írtátok hogy ez is sorozat lesz. Miért? Olvasom hogy írja a folytatást.

 11. solymosgyu szerint:

  Végigolvastam. Olvastam jobbat is. Azthittem hogy ez a génmanipulációrol fog szólni. Csalódtam.

Vélemény, hozzászólás?