Újdonságokkal, kedvezménnyel, dedikálással várunk a Könyvhéten

A 2015-ös, 86. Ünnepi Könyvhéten ismét találkozhattok a Galaktikával. A június 4-étől 8-áig tartó könyves eseményen a 124-es standnál várunk szeretettel minden érdeklődőt a Gerbeaud előtt. Amellett, hogy minden könyvünket 20% kedvezménnyel lehet megvásárolni, öt újdonságunk is jön az SF-rajongók számára.

Emmi Itäranta Philip K. Dick- és Arthur C. Clarke-díjra jelölt disztópiájában az éghajlatváltozás és a globalizáció következményeként népvándorlás zajlott le, a természeti katasztrófák pedig végérvényesen átrajzolták a Föld térképét. A teamesternő könyve idején a nyersanyagok elfogyta utáni új világban a fejlett technika eszközei jórészt már feledésbe merültek, és a legdrágább kincs az édesvíz. A rendkívül vegyes népességű Skandináv Uniót könyörtelen katonai diktatúra uralja, mely szigorúan védelmezi az ismert vízlelőhelyeket. A finn írónő hazájában pályázatnyertes első kötete rövid idő alatt példátlan népszerűségre tett szert, stílusát kritikusai Margaret Atwoodéhoz és Ursula K. Le Guinéhez hasonlítják.

Teamesterno_borito

A Fogadó a Halott Alpinistához lebilincselő regény, melyben sci-fi és krimi műfaja találkozik a Sztrugackij-testvérek boncasztalán. Vérbeli bűnügyi történetettel van dolgunk, amelyben persze semmi sem a várakozásoknak megfelelően alakul, ráadásul az eset megoldását az sem kimondottan segíti elő, hogy a nyomok egyike-másika látszólag világunk határain túlra vezet. A kötet immár másodszor jelenik meg magyarul, mégis teljes joggal mondható első kiadásnak, hiszen új fordításban lát napvilágot, közel ötvenoldalnyi olyan szövegrésszel, amely mindeddig ismeretlen maradt a hazai olvasók előtt.

Fogadó-borito

Priscilla Hutchins kalandjai folytatódnak! Jack McDevitt Akadémia-sorozatának második részét, az Űrhajótörötteket a Könyvhéten veheti először kézbe az olvasó. Az Emlékmű a csillagokban folytatása ugyanolyan lélegzetelállító izgalmakkal szolgál, mint az első rész, és megmutatja, egy női pilóta is lehet találékony és merész, nem csak a Han Solóké a galaxis. A főként hard sci-fiben jeleskedő McDevittet érdemes szem előtt tartanunk, maga Stephen King nyilatkozta róla, hogy Isaac Asimov és Arthur C. Clarke logikus örököse.

Urhajotorottek-cover_b1

Nagy örömmel jelentjük be a Prometheus- és Sunburnst-díjas Kis Tesvér második részét, Cory Doctorow, a kanadai író és internet-guru Homeland című könyvét. Ismét elsősorban az ifjúságot szólítja meg, de valójában minden olyan embert, aki aggódik amiatt, amerre a világunk ma tart. A Kis Testvér tizenéves hőse Marcus a Homeland idejére már egy változásokat ígérő politikus webmestereként dolgozik, ám amikor felbukkan régi ismerőse, Masha, és kezébe nyom egy pendrive-ot, tele tűzforró információkkal, amelyek átrendezhetik az egész hatalmi struktúrát, Marcusnak döntenie kell: új életét és az anyagi biztonságot választja, vagy visszatér lázadó múltjához, és keresztes hadjáratba kezd az igazság oldalán?

homeland2_B1

Melchior, a patikárius története sem marad folytatás nélkül. A történelmi krimik észt mestere, Indrek Hargla második regényében ismét megdöbbentően hiteles képet fest a középkori Tallinnról, s nem méri szűk marokkal sem az izgalmakat, sem a kalandokat. A főhős előző nyomozásáról a Melchior, a patikárius és a Szent Olaf-templom rejtélye című kötetben olvashattak, ennek második része a Melchior és a Kerekeskút utca lidérce, terveink szerint pedig hamarosan megjelenik a következő rész, a Melchior és a hóhér lánya is. Három ember is kísértetet lát a Kerekeskút utcában, és nem sokkal később mindhármukat holtan találják. Vajon mi kötheti össze a haláleseteket? Elvégre az áldozatok a lehető legkülönbözőbb emberek: egy toronyparancsnok, egy örömlány és egy flamand festő. Valóban egy lidérc lenne a tettes, mely az utca egy rossz hírű házában kísért? Amikor egy istenfélő kereskedő is meghal, és az ügy még mindig megoldhatatlannak tűnik, nyomozásba kezd Melchior, a város patikáriusa, de fogalma sincs, milyen kemény fába vágta a fejszéjét.

Melchior-02-FULL.indd

Újdonságaink és az 501-es légió rohamosztagosai mellett tizenöt szerzőnkkel is találkozhattok a standnál, Szélesi Sándor, Lovas Lajos, Balikó György (azaz George B. Marwell), Antal József és Nemere István dedikálják a Metropolis Mediánál megjelent könyveiket, Bárdos Deák Ágnes, Pataki Éva, Hartay Csaba, Benedek Szabolcs, Csányi Vilmos, Egressy Zoltán, Vörös István, Böszörményi Gyula, Kiss Noémi és Ménes Attila pedig a Galaktika 300. számát írják alá.

Bővebb információkért látogassátok meg az esemény folyamatosan frissülő Facebook oldalát, ahol időrendi beosztást is találhattok a dedikálásokhoz:

Szeretettel várunk mindenkit!

Időpont: 2015. június 4-8.

Helyszín: 1055 Budapest, Vörösmarty tér, 124-es pavilon.

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?