Deadpool 2 kritika: Így neveld a mutánsod!

A Deadpool első része komolyan megosztotta a nézőközönséget, hiszen klasszikus eredetsztori volt, néhány poénnal. Ezek a vicceskedő jelenetek voltak, akiknek tetszettek, mások viszont szinte sprintben távoztak a moziból, miután megnézték a filmet. Megfogadva, hogy a nagyszájú mutáns egy további kalandját se nézik meg. Jó hír ezeknek a nézőknek, hogy habár a Deadpool 2 hasonló stílusban készült el, mégis nagyszerű szórakozást nyújt arra a 2 órára, amit rááldoz az ember. Ezúttal a marketingesek nem lőttek le minden egyes snittet a filmből, így jó pár alkalommal meg lehet lepődni a Ryan Reynolds vezette agymenésen.

Vannak itt váratlan vendégszereplések, megkapja a magáét a DC és a Marvel Filmes Univerzuma is, ráadásul ezúttal élvezhető történetszálat is sikerült belepakolni a Deadpool 2-be. A film kapcsán csak azt az egyet lehet sajnálni, hogy már most komolyabbra vették helyenként a figurát, és megmutatták a karakter depresszív arcát is. Na, nem kell azért félreérteni, hiszen a Deadpool második része képes arra, hogy hangos röhögést váltson ki a közönségéből. Ráadásul olyan jelenetek is felbukkannak a játékidő alatt, amelyet a nézők még a moziból kimenet is felemlegethetnek.

A Deadpool 2 megint csak egy furcsa akció-vígjáték lett, azonban ezúttal kaptunk egy kvázi főgonoszt is Kábel személyében. Ez volt a film egyik legjobb húzása, hiszen a Bosszúállók: Végtelen háborúban Thanost alakító Josh Brolint telitalálat volt becastingolni. Rajta kívül jól működött még Domino is, aki miatt a nézők már előre húzták a szájukat, hiszen hogy lehet afro-amerikai nőnek adni egy ilyen kultikus karaktert? Szerencsére Zazie Beetz rácáfolt a károgókra, de rajta kívül érdemes még megemlíteni Julian Dennisont is a Vademberek hajszájából, a fiatal srácra muszáj lesz odafigyelni a következő években.

Kicsit felesleges volt visszahozni azonban T. J. Miller karakterét, Karan Soni Dopinder nevű taxisofőrje viszont többször is lopta a show-t, Morena Baccarinnak pedig csak annyi dolga volt, hogy szép legyen. Így a mellékszereplőket tekintve mindenképp vegyes az összkép. A Deadpool 2-be most több pénzt öltek, azonban a monumentalitást tekintve visszafogott maradt a képregényfilm. Szerencsére az írók azonban nem spóroltak a humorbombákkal. Volt néhány poén, ami nem ült annyira, azonban annyi vicces jelenetet sűrítettek ebbe a két órába, hogy ha 4-5 betalált, már akkor jól jártunk.

A Deadpool 2 szórakoztató film lett, sokkal jobb, mint a Solo: Egy Star Wars-történet, de az elmúlt évek szuperhősös filmjeit érdemes ismernie annak, aki beül az újabb mutánsos spinoffra. Repkednek majd a referenciák, a pofonok és végre megértük, hogy Buldózert is normálisan ábrázolják. A Deadpool 2 több végefőcím utáni jelenetet is tartalmaz, ezeket nem érdemes kihagyni, jókat lehet derülni azokon is.

Értékelés: 8/10

(RIP X-Force)

Facebook hozzászólások

You may also like...