Deep Fake – Mostantól a videóknak sem hihetsz

Egyszerűen megdöbbentő, hogy mire képes a a mesterséges intelligencián és a  gépi tanuláson alapuló úgynevezett Deepfake technológia. A videó manipulációt sikerült olyan tökélyre fejleszteni, hogy képes egy emberi testen lecserélni egy arcot, és azt meghökkentő élethűséggel mozgatni. Bár egy bíróságon még nem állja meg a helyét, de az átlagembert már könnyű megtéveszteni vele.

A bemutató videókban egyelőre még csak bemutatják a technológia lehetőségeit. Sokan emlékszünk még az Utolsó akcióhős című filmre, aminek egyik legzseniálisabb poénja volt, hogy az alternatív filmvilágban – ahol Schwarzenegger egy zsaru –  Sylvester Stallone játszotta a Terminatort. Az ötlet nem véletlen, először nem az osztrák óriást kérték fel a szerepre, őt jó néhány színész megelőzte a listán. Többek között Sly-t is felkérték a szerepre, de a negatív karakter miatt ő visszautasította a lehetőséget.

Most a Deepfake technológiával elkészítettek egy rövid részletet, Arnold arcát lecserélték Sly-éra. Ilyen lett volna a moziban.

 

Facebook hozzászólások

You may also like...