Évértékelő 2023

Lassan véget ér a 2023-as év, így – szokásunkhoz híven – visszatekintünk megjelent könyveinkre!

Nagy örömmel láttuk, hogy mennyire kíváncsiak vagytok továbbra is sorozatainkra, és lelkesen várjátok az új részeket! Természetesen a 2023-as év sem múlhatott el S.T.A.L.K.E.R. regények nélkül, Becky Chambers újabb hosszú útra vitte a Wayfarer legénységét és sokak megleptésére és boldogságára Alex Benedict is visszatérhetett!

A GFK sorozatunknak egyik kiemelt kötete volt idén Robert J. Sawyer Az Oppenheimer-alternatíva című regénye, mely a nyáron mozikba kerülő Christopher Nolan filmmel együtt tökéletes élményt és tudományos betekintést nyújt a világhíres eseményekbe. Ugyancsak meg kell említenünk a bestseller Ház az égszínkék tengernél szerzőjét, TJ Klune-t, aki töretlenül ejt rabul mindenkit szívmelengető karaktereivel és kalandjaikkal. Ezúttal A bábuk élete robotokkal teli világában kaptunk egy csodálatos történetet a feltételnélküli szeretetről és a család erejéről, mely az idei év legjobb sci-fi regényeként szerepelt a Goodreads Choice Awards-on. C.J. Cooke Szellemerdő című gótikus thrillere egyedi stílusával, hátborzongató világával és megrendítő, női témáival pedig az ősz egyik legnagyobb sikere lett, ami A világítótorony boszorkányai után bizonyította, hogy érdemes a jövőben is követni az írónő munkásságát.

 

Nagyon büszkék vagyunk a Szépirodalmi Könyvek brandünk alatt megjelenő köteteinkre is, és örömmel tapasztaljuk azt a pozitív visszhangot, amit ezek az irodalmi díjas alkotásokat váltottak ki olvasóink körében. Szeretnénk külön is kiemelni az Európai Unió támogatásával kiadott regényeinket, melyek ezen támogatás hiányában sosem kerülhetnének magyar olvasók kezébe.

Az idei Könyvfesztiválon Roman Kulikovot láthattuk vendégül, aki amellett, hogy magyar íróinkkal való közös kerekasztal-beszélgetésen beavatott minket az akciójelentek rejtelmeibe, hálával és szeretettel fogadta sok magyar rajongóját a dedikáláson!

Magyar szerzőink is csodálatosat alkottak ebben az évben: a Galaktika magazinban sorra jelennek meg a jobbnál jobb sci-fi novellák, Michael Walden pedig a műfaj határait feszegető regényével, A végtelen várossal lepte meg olvasóit. Reméljük jövőre is sok magyar szerzős művet közölhetünk!

 

Köszönjük, hogy velünk voltatok! Jövőre folytatjuk! A 2024-es megjelenésekkel januárban érkezünk!

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...