Film érkezik Tolkienről – már a pontos dátumot is tudjuk

A Gyűrűk Ura és A hobbit szerzője máig ünnepelt író, sőt egy igazi legenda, óriási rajongótáborral a világ minden részéről. Nem csoda hát, hogy filmet készítenek róla, az életéről. Ehhez az idén érkező filmhez adunk most néhány fontos információt.

Már régóta terveztek egy filmet az író életéről, ám mindez sok éven keresztül valóban csak terv maradt, mígnem Dome Karukoksi rendező kezébe vette az irányítást.

A film megjelenésének várható időpontja május 10.

De pontosan mit is várhatunk majd?  A film egyrészt megpróbál majd rávilágítani arra, hogy mitől is lett Tolkien a világ egyik leghíresebb fantasy szerzője, másrészt pedig az író életének kulcsfontosságú eseményeibe nyerhetünk betekintést. Láthatjuk majd, hogy a világháború hogyan hatott a fiatal Tolkien és felesége, Edirh Brath kapcsolatára; megtudjuk, milyen tapasztalatokból merít az 1937-es A hobbit megírásához, majd hogyan bővül ez a mitologikus világ 1954-55-ig, A Gyűrűk Ura trilógia megalkotásáig. A két legismertebb művön kívül a szerző egyéb alkotásaival is megismerkedhetünk, melyek szintén Középfölde világában játszódnak, s amelyeket posztumuszként Tolkien fia, Christopher tett közzé.


A főszerepet Nicolas Hoult fogja alakítani, akit többek közt az X-Men Bestiájaként vagy a Mad Maxban megjelenő Nuxként ismerhettünk meg, ám a színész már valós személy alakításában is szerzett tapasztalatot, hiszen J. D. Salinger amerikai írót játszotta egy 2017-es filmben (Rebel in the Rye). Tolkien szerelmének, Edith Brathnak a bőrébe Lily Collins bújik majd. A nő nagy szerepet játszott az író életében a világháború borzalmai idején, s a feleségévé is lett. A Gyűrűk Ura megalkotásában is nagy inspirációt jelentett, különösképpen Lúthien karakterének megformálásánál. További fontos szereplő még Francis Xavier Morgan, aki Tolkien gyámja volt apja halála után, s akit a filmben Colm Meaney (Star Trek) fog játszani.
Amíg a film megjelenéséig még van néhány hónapunk, addig pont belefér, hogy újraolvassuk és újranézzük A Gyűrűk Urát és A hobbitot.
Facebook hozzászólások

You may also like...