Film lesz a Regéből, és jön a Korongvilág-sorozat is

Az elmúlt két napban két adaptációs terv hírével lepték meg a fantasztikum közönségét. Film készül Ursula K. Le Guin Rege című regényéből és sorozat feldolgozást kap Terry Pratchett Korongvilága.

A rege:

A Bayview Films jelentette be, hogy Rekha Sharma (Battlestar Galactica, Star Trek: Discovery) főszereplésével és Leena Pendharkar (20 Weeks, Raspberry Magic) rendezésében készít filmet A regéből. Producerként Rizwan Virk is közreműködik, aki eddig olyan SFF filmekben és sorozatokban segédkezett, mint a Knights of Badassdon, Thrive, a Mythica, és Philip K. Dick regényéből készült Radio Free Albemuth-t (Szabad ​Albemuth Rádió).

A regény Le Guin Hainish-ciklusának 7. darabja (többek között ide soroljuk A sötétség balkezét is), amely Aka bolygójára viszi olvasóit. Az itteni társadalom magas technológiai fejlettséggel bír, kivéve egy kitaszított csoportot. Hozzájuk tart a földi megfigyelő, Szatí. Útja során megismeri a kiközösítettek hitét és titkukat, a Regét, miközben lelkének eddig ismeretlen ösvényeit is bejárja.

Megtisztelő képernyőre vinni a science fiction egyik legjobban tisztelt írójának művét, főleg ezekben az időkben, amikor szükség van az erős női hangokra – mondta Pendharkar.

A film munkálatai még idén elkezdődnek, a premier 2019-ben várható.

Korongvilág-sorozat:

Terry Pratchett rajongói örülhetnek, ugyanis a BBC Studios izgalmas hírt jelentett be: hatrészes sorozatot készít a Korongvilág-sorozat alapján. Rögtön felmerül a kérdés, hogy egy 40 részt számláló univerzumot hogyan lehet hat epizódba belesűríteni, de a Deadline megadja erre is a választ: a sorozat jelenleg The Watch munkacímen fut, ami azért leszűkíti a Korongvilág-regények körét. A tény, hogy a forgatókönyvíró Simon Allen lesz, aki A muskétások sorozaton is dolgozott, csak megerősíteni látszik azt, hogy nagy valószínűséggel az Őrség-regényeket láthatjuk viszont a képernyőn.

Erről a sorozattervről korábban is volt szó. 2011 óta dolgoznak rajta, de ezidáig sok hír nem érkezett róla. Utoljára 2016-ban hallhattunk róla, amikor Rhianna Pratchett azt nyilatkozta, hogy a Narrativia (Pratchették 2012-ben alapított cége) még dolgozik a sorozaton. Ennek ellenére sokan úgy hitték, a projekt leállt.

A Watch sorozatot, szerencsére, nem adta fel senki, de premier dátumát még jelentettek be. Azonban Pratchett rajongóinak nincs okuk szomorkodni, hisz hamarosan jön az Elveszett próféciák alapján készülő sorozat.


Ti melyiknek örültök jobban: A regének vagy a Korongvilág-sorozatnak?

Facebook hozzászólások

Sophi

"az önéletrajzban, mint az irodalomban általában, ami történt, az nem olyan fontos, mint az, amiről a szerző meg tudja győzni a közönségét…" - Salman Rushdie

You may also like...