GauGAN, a mesterséges intelligenciájú tájfestő

Az NVIDIA által fejlesztett mesterséges intelligencia újabb csodára képes. Már eddig is lenyűgöző volt a fotót lemásoló, a képen látható témát valós időben, 3D-ben renderelő MI. Vagy talán egy kicsit ijesztő is volt látni azokat az arcokat, amelyekhez nem tartoztak létező személyek, mert a cég másik, szintén mesterséges intelligencia alapú szoftvere generálta azokat is.

A legújabb szoftverük, a GauGAN másfajta elképesztő képességgel rendelkezik: néhány színes foltból képes tájképeket generálni. Ehhez csak egy olyan szerkesztő programra van szükség, ami a Windows ősrégi, de alulbecsült Paint pogramjára hasonlít.

Ha egy tájképre van szükséged, nem kell mást tenned, csak mázolj néhány színes pacát a képre. Minden színhez egy meghatározott tájelem tartozik. Ez a paca legyen az ég, ez hegyek, ez akár sivatag. Minden attól függ, a paca milyen színű. A meghatározott tájhoz igazítja a napszakot, az évszakot, a tükröződést, de még az égbolt árnyalatát is. És nem kell egy pillanatot sem várnod, valós időben generálja le a képet. Ahogy az ecsetet húzod, már meg is jelenik a táj.

Itt van néhány példa, mire is képes a rendszer:

 

 

 

(via)

 

Facebook hozzászólások

You may also like...