Holtvágánnyal érkezett a Galaktika

2018. januárjában publikálták Thomas Pierce The Afterlives című könyvét, amely nemrégiben magyar nyelven is elérhetővé vált Holtvágány címmel, a Galaktika jóvoltából.

Thomas Pierce új regényében egy meglepő, ugyanakkor humoros utazásnak lehetünk részesei, amely a halál témáját fejtegeti. A nagy kérdést egy szerelmi történet segítségével bontja ki, s azon keresztül keresi a választ.

Az író mindig is követett valamiféle misztikus vonalat, de elmondása szerint ez akkor fokozódott fel igazán, amikor nagyjából 15 évvel ezelőtt találkozott a feleségével, és észrevette a nő családjának furcsa megjegyzéseit. Pierce szerint, felesége nagyapja egy híres amerikai látnok volt. A családnak több könyve is van róla és számos pszichikai kutatás is megtalálható könyvtárukba. 15 év pedig elég volt, hogy a szerző belemerüljön a témába, elolvassa ezeket a könyveket, feljegyzéseket, melyek halál közeli élményekről és előző életről is beszámoltak.

Vagyis jól felkészült arra, hogy néhány évvel ezelőtt elkezdhessen írni egy könyvet egy olyan ember hangján, akit érdekel, hogy megértse a halált, és hogy mi van azon túl. Ez a hang pedig Jim Byrd lett, aki egy 33 éves középvezető egy észak-karolinai kisvárosban.

Egy in medias res kezdést kapunk, ugyanis a halál témájával indul a cselekmény. Főhősünket újraélesztik. De mi is van azzal a bizonyos fehér fénnyel? A furcsaságok sora megindul, Jim Byrd pedig egyre inkább kíváncsivá válik, hogy mi is az a halál, és hogy mi van azután.

Az igazság után kutakodást tehát Jim szemén keresztül látjuk, ő a megfigyelőnk. Itt jön a képbe Sally Zinker, egy fizikus, aki felfedezi a titkok mögötti rejtelmeket, és választ talál arra, hogy mi is van a halál után.

Pierce nem először keveri össze a tudományt a természetfelettivel. A Holtvágányban viszont a szerző azt akarja, hogy kövessük végig a főhős útját, s vonjuk le saját következtetéseinket. A téma meglehetősen komoly, s akad benne tudomány is bőven, éppen ezért Pierce megszakításokat, egy kis szerelmi szálat és a humor eszközét alkalmazza, hogy enyhébb, könnyebben olvasható és élvezetesebb legyen a szöveg.

Akit csak egy kicsit is lázba hoz a halál témája, vagy, hogy mi is következik azután, annak ez a mű kötelező! A könyv már megvásárolható magyar nyelven is!

Facebook hozzászólások

You may also like...