Induljunk egy nagy felfedezésre!

A Felfedezők társasága olyan könyv, amely az első oldaltól az utolsóig követeli az olvasó figyelmét. A karakterek és a történet magukkal ragadnak és kényszerítenek az olvasás folytatására. A könyvet a Jon Baird-Kevin Costner szerzőpáros írta.

A történetmondás minőségi, a karakterek pedig valóságosnak tűnnek, nem szimpla karikatúráknak. Az első világháború idején vagyunk, a cél egy város megtalálása. A történet viszont ennél jóval többet rejt magában.: mese az ármányról, szökésről, egzotikus helyekről és a furcsával és misztikussal való találkozásról.

A könyv nem mondható rövidnek, viszont teli van vizuális elemekkel, melyek segítenek egy-egy emléknek, a történelem egy-egy pontjának felidézésében.

A narrátor is pontosan tudja a dolgát: éppen annyi információt oszt meg, amennyi szükséges, s épp csak a rejtély megoldásához szükségeseket teszi el későbbre.

Egy elit klub méltóságteljes nyilvános termei mögött egy rejtélyes szervezet tevékenykedik: a Felfedezők Társasága, kalandorok egy rejtőző csoportja, amelynek tagjai vakmerően bejárják azokat a helyeket, ahol a fény nem képes áttörni az árnyakon, és a józan észt megfosztják trónjától a mítoszok. A titkok, amelyek után kutatnak, zord hegyláncok között rejlenek, a sivatagban hevernek elfeledetten, az óceán fenekén nyugszanak, vagy a sarkvidék vastag jegébe zárva szunnyadnak. A Felfedezők Társaságának célja a rejtélyek felderítése, amelyek az ismert világ határain túl várják az elszánt kutatókat.

A Felfedezők Társasága-sorozat első kötete, az Utazás Shambalába az I. világháború idején játszódik, amikor a nyugati civilizációra igencsak vészterhes idők járnak – ekkor határozza el a Társaság, hogy megkeresi a mitikus aranyvárost. A kutatás az Északi-sarkvidéktől a mongol sivatagokig, Ázsia földalatti csatornáin át a Himalája szívéig viszi a felfedezőket, míg a legendás város végre felfedi titkát, s az egész földgolyón átívelő kaland végre eljut meghökkentő végkifejletéig.

Fényt deríteni a föld árnyék borította zugaira – ez a célja a rokonlelkek e titkos rendjének, amelybe most belebotlottál, kedves olvasó! Tehát szedd össze a térképeidet, az iránytűdet, az eszedet és főként a kurázsidat, és tarts velünk e rendkívüli utazásra az ismeretlen világ, a Terra Incognita felé!

Összességében egy nagy utazást, egy nagy kalandot rejt a könyv, amit kár lenne kihagyni!

Facebook hozzászólások

You may also like...