Jodi Taylor: Nem semmi lány könyvajánló

Nem sokkal Valentin-nap előtt jelent meg Jodi Taylor Nem semmi lány című regénye. Az időzítés nem véletlen, hiszen ez a könyv az idei év egyik legszívmelengetőbb, legderűsebb romantikus thrillere.

A kötet megjelenését az Európai Unió Kreatív Európa Programja támogatta.

A regény a Semmi lány folytatása. Már a borítók is magával ragadnak. Mindkettő Nagy Gábor tehetségéről árulkodik: gyönyörű műalkotások.

Jodi Taylort nem kell bemutatni a magyar olvasóközönségnek, hisz ő alkotta meg a St. Mary-krónikák csodálatos világát, egy angol humorral átszőtt, időutazós történelmiregény-sorozatot. A Nem semmi lány azonban teljesen más tematikájú. Habár a szerző letagadhatatlan írói stílusa, humora minden könyvének megadja az alaphangulatot, ez a regény inkább romantikus, humoros thriller, egy csipet misztikummal fűszerezve.

Visszatér az első kötetben megismert főhősnő, Jenny Dove, aki mindig nagyon alacsony önértékeléssel bírt, és még most is dadog. Amikor 13 éves korában már az öngyilkosság gondolatával foglalkozott, megjelent egy mások számára láthatatlan, gyömbéres keksz illatú ló, Thomas, aki azután egész életében jó barátja, támogatója, tanácsadója lett.

A felcseperedő Jenny aztán megismerkedett Russell Checklanddel, a hóbortos festővel, akivel számos bonyodalom után összeházasodtak, és egy farmon élnek.  Az első kötetben már láttuk, hogy a lány rokonai mi mindenre képesek, hogy az árván maradt Jenny vagyonát megszerezzék, főként az unokatestvére, Christopher jelentett igazi fenyegetést.

A második kötetben Jenny immár nem „semmi lány”, hanem próbál a sarkára állva helytállni az életben. Ez már eleve nem könnyű, hiszen Russell-lel kötött házassága korántsem a hétköznapi unalomban telik, ráadásul megszületett kisbabájuk is, Joy. Mindeközben a Frogmorton farmon a legfurcsább állatokat gyűjtik maguk köré, mint például patagóniai rohamcsirkéket és egy bánatos szamarat a már meglévő Marilyn, a mindenevő szamár mellé. De ott él velük Boxer, a neurotikus exversenyló is, aki továbbra sem képes kigyógyulni a traumából, amit egy-egy pillangó közelsége okoz. Már-már idilli kaotikusságban folyna az élet, de ekkor megint megjelenik egy gyanús alak, aki Jenny életét fenyegeti. Az angol humorban bővelkedő romantikus történet tehát újból izgalmas thrillerbe csap át.

Jodi Taylor minden könyvében újra és újra képes elkápráztatni és szórakoztatni az olvasót, mintha soha nem fogyna ki az ötletekből. Legnagyobb erénye a regénynek, hogy az élet kisebb-nagyobb gondjait-bajait is izgalmas és szórakoztató kalandokként mutatja be, a leglehetetlenebb körülmények között is képes derűsen láttatni az eseményeket.

 

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...