Különleges lények, lenyűgöző világ – mi kell még?

A Valeriant valamennyien valószínűleg láttuk a mozikban, hiszen 2017 egyik leglátványosabb filmjére sikerült. Ha egy kicsit is tetszett a film, s szeretnénk újra magunk átélni történetet, s annak lenyűgöző világát, akkor ideje a könyv verziót is elolvasnunk, ugyanis a filmregény magyar nyelven is elérhető. Ha pedig valaki nem látta volna a filmet, akkor már csak azért is érdemes nekiállni a könyvnek, hogy ő maga képzelhesse el azt a lenyűgöző látványvilágot. 

Az elénk táruló kép ugyanis rendkívül gazdag és színes. Ez a regény egyik fő erénye, amihez nagyban hozzájárulnak a cselekményt gazdagító különleges,  ugyanakkor idegen és egyedülálló teremtmények.

A történetben Valerian és Laureline, akik már egy ideje együtt dolgoznak, egy küldetésen találják magukat, amely rendkívül egyszerűnek bizonyul a tapasztalt csapat számára, ám egyszer csak történik valami, ami miatt mégsem lesz olyan rutinszerű a feladat. Kiderül, hogy küldetésük hátterében sokkal fontosabb információk és titkok lapulnak, mint azt elsőnek hitték, s így feladatuk is nehezebbé válik.

A szerző, Christine Golden nevéhez számos világklasszis cím is fűződik, mint például a World of Warcraft, Assasin’s Creed, Star Wars vagy épp a Star Trek, így biztosan nem kell csalódnunk a Valerianban sem. Az írónő számos különleges lénnyel kápráztatta már el olvasóközönségét – a lenyűgözően gyönyörűektől a nyálkás, undorító szörnyekig -, s ebben a könyvben is folytatja ezt a jó szokását.

Akinek a Valerian kimaradt az életéből eddig, annak mindenképp ajánlatos pótolnia!

Facebook hozzászólások

You may also like...