Lurks Below címmel készül új játék a Diablo fejlesztőjétől

A Blizzard egyik legmeghatározóbb alakja, David Brevik új játékot készít, melynek címe akár utalás is lehet a dungeon crawlerek ősatyjára, a Diablo szériára, hiszen itt is a föld mélyére kell majd süllyednünk azért, hogy véget vethessünk egy pokoli szörnyetegnek.

A Lurks Below egy oldalnézetes kalandjáték, ami inkább hasonlít egy indie fejlesztő első projektjére, mint egy veterán szoftverfejlesztő sokadik munkájára. Ezért sajnos szkeptikus szemmel kell megvizsgálnunk a készülő programot.

Első blikkre nem tűnik olyan forradalminak, mint a Diablo volt a maga korában. Leginkább a Terráriára hasonlít megjelenésében, egy csomó szerepjátékos és minecraftos elemmel összevegyítve. A játék egyik legérdekesebb tulajdonsága, hogy a többjátékos módra kiemelt figyelmet szentel, ergo így lesz igazán élvezetes a játék.

A Lurks Below egy rendkívül egyszerű koncepción alapszik. A földkéreg tetejétől kell a harcosunkkal a Föld forró magja felé kalandozni, és ahogy lentebb haladunk, egyre erősebb ellenfelekkel találkozunk. A környezetünk és a tárgyak, amiket az ellenfelek dobnak, teljesen véletlenszerűek lesznek, így többszöri végigjátszásra is nyílni fog lehetőségünk. Többféle játékmóddal érkezik a játék, például egy hardcore móddal, melyben ha egyszer meghal a karakterünk, akkor törlésre is kerül és kezdhetjük az egész kalandot elölről.

A játék még idén kikerülhet a Steamre és február 2-től 5-ig, a zárt bétájában is kipróbálhatjuk a Lurks Below-t. Nagyon reméljük, hogy az elmondottaknál mélyebb a nyúl ürege, mert egyelőre nem tűnik kihagyhatatlannak ez az oldalnézetes kalandjáték.

Facebook hozzászólások

You may also like...