Már megint jön a rombolás

Megkezdődött a Moonfall című sci-fi triller forgatása Montreálban. A 136 millió dolláros költségvetésű film írója és rendezője Roland Emmerich.

A Holdat egy rejtélyes erő kimozdítja a pályájáról. Mielőtt a kísérőbolygó becsapódása bekövetkezne, és ezzel elpusztulna a földi élet, egy űrhajóscsapat leszáll a Hold felszínére és megkísérli megakadályozni a katasztrófát.

Iron Sky – Támad a Hold

A tipikusan Roland Emmerich-féle „egy kis csapat megmenti a világot” filmnek a főszereplői között találjuk Donald Sutherlandet is. A 85 éves színészlegenda a NASA titkos archívumának kezelőjét játssza, aki lelkiismereti válságba kerül, mert döntenie kell: elmondja-e, hogy valójában hogyan zajlottak a hetvenes évek elején az Apollo holdmissziói.

A szereplők között van még Halle Berry, Stanley Tucci, A Tróok harcában megismert John Bradley. és a komikus szerepeiről ismert Charlie Plummer is.

A Moonfall forgatókönyvét a rendező Emmerich Harald Kloserrel és Spenser Cohennel együtt írta.

A Lionsgate már tavaly megvette a film forgalmazásának észak-amerikai jogait. A produkciót 2022-ben mutatják be.

Világvége a szomszédban

A filmet a Huayi Brothers finanszírozza, de a közelmúltban létrehozott SPG3 Entertainment is a produkciós társak között szerepel. A svájci és Los Angeles-i központú producercég a forgatás alatt a járvány elleni védekezési költségeket állja.

Facebook hozzászólások

You may also like...