Máris megtalálták a monolitot

Bár a utahi hatóságok ígéretet tett, hogy nem fedik fel a monolit helyét, az internet és a műholdak korában gyorsan kiderült a holléte.

Alig  48 óra elég volt hozzá, hogy az internet leggyorsabb nyomozói megtalálják a utah-i sivatag vörös kövei között álló, rejtélyes monolit fémoszlopot.

Hétfőn, amikor a hatóságok bejelentették, hogy egy csillogó fémépítményre bukkantak a Red Rock sivatag mélyén, határozottan visszautasították, hogy felfedjék a pontos helyét. Remélték, ezzel elriasztják az amatőr felfedezőket, hogy nekivágjanak a veszélyes kalandnak, esetleg eltévedjenek és ottragadjanak a pusztaságban.

2001. Űrodisszeia

Ez napjainkban elég esélytelen ötlet volt. Az emberek nem fogadják ameg a tanácsot. Szerdán megjelentek az első fotók az Instagram közösségi képmegosztón, ahol páran diadalmasan pózolnak a titokzatos eredetű oszloppal, hogy megmutassák, ők értek oda elsőnek.

Azok a netes nyomozók segítettek nekik, akik a Google Earth-ön gyorsan lokalizálták a pontot és kiposztolák a koordinátáit.

 A utah-i vadőrök november 18-án vették észre az objektumot, amikor helikopterről vadjuhokat számláltak a településektől tavol eső, marsbélinek tűnő tájon. Tim Slane Reddit-felhasználó, aki a koordinátákat közzétette, elmondta, hogy a helikopter repülési útvonalát követte, amíg el nem tűnt a radarról. Ezt úgy értelmezte, hogy itt szállhatott le.

2010. Második űrodisszeia

Ezután a térképen keresni kezdte a nyilvánosságra hozott fotókon és videókon látható tájat, és rá is talált egy kanyonra, ami felülről megfelelőnek tűnt. A kanyonban jól kivehető volt egy hosszú, keskeny árnyék, amely a 2015-ös műholdfelvételeken még nincsen, de a 2016-osokon már feltűnik.

“Azonnal tudtam, hogy amint a helymeghatározás megjelenik az interneten, az emberek odamennek. Kaptam pár dühös üzenetet, amiért kiposztoltam a koordinátákat. Ha én nem találom meg, másnak biztos sikerült volna” – mondta Slane.

2061. Harmadik űrodisszeia

Egy David nevű utah-i férfi közölte a Redditen, hogy el is indult. Szerdán napfelkelte előtt ért oda, rövidesen megérkezett a többi felfedező is.

A fémtömb eredete azonban továbbra is ismeretlen, eddig senki sem jelentkezett, hogy ő állította volna fel az oszlopot a sivatagban. A legtöbben arra tippelnek, hogy szobrász alkotása lehet, néhányan John McCracken minimalista művész (1934-2011) keze nyomát vélik benne felismerni.

3001 Végső űrodisszeia

Facebook hozzászólások

You may also like...