Megjelenhet a Half-Life és a Portal 3? – Érdekes hírek a Valve háza táján

Gabe Newell, a Valve és a Steam alapítója legutóbbi nyilatkozata szerint a Valve a jövőben játékfejlesztésre sokkal több erőforrást fog fordítani, mint a közelmúltban.

A Valve sokáig a legjobb játékfejlesztő cégek között volt nyilván tartva, olyan jól ismert játékokat készítettek, mint a Counter Strike széria, vagy pedig a Dota, viszont a Steam elindításakor rájöttek, hogy a játékfejlesztés nem hoz annyi pénzt a kasszára, mint a játékokkal való kereskedés, ezért előbb abba is hagyták. Emiatt többek között a Half-Life is egy hatalmas fordulattal ért véget, aminek a folytatását soha nem láthattuk.

Viszont most mégis felszáríthatjuk a könnyeinket, mivel a Valve bejelentette, hogy érkezik egy új Dota témájú internetes kártyajáték, az Artifact. Ennek az új játéknak az apropóján szólalt meg egy interjúban a nagyhatalmú Gaben, akinek az elmondása szerint hamarosan még több Valve játékot láthatunk a közeljövőben.

A hirtelen pálfordulás oka Gaben elmondása szerint pedig nem más, mint hogy a főnök irigy volt a Nintendo sikereire az elmúlt évben a játékpiacon, ezért (ugye már úgyis halálra kereste magát a Steammel) szeretne ismét visszatérni a játékpiacra.

Az Artifact az első azok a játékok közül, amik érkezni fognak tőlünk, szóval ez lényegében egy jó hír. Hurrá! A Valve elkezd újra játékokat gyártani.

Facebook hozzászólások

You may also like...