Megjelent a júliusi Galaktika!

A Galaktika magazin júliusi számában H. L. Gold egy különleges, példátlan orvosi esetről számol be: egy műtét során ún. „inverz ember” jön létre. Tal M. Kleinnek, a Portál szerzőjének írása azt bizonyítja, a halál elől nincs menekvés, de vajon kipróbáltak-e már minden módszert? Nic Dobre jövőbeli világában minden ember vére nanobotokat tartalmaz, amik alig várják, hogy belülről pusztítsanak. Alekszej Kalugin egy, a gyermekek álmában megjelenő kertről beszél, ami nem az édenkert, hanem valami sokkal rosszabb…

A magyar szerzők közül Hernád Péter Tótfalusi Kis Miklós korába megy vissza, egy, a Németalföld és Erdély között balul sikerült könyvüzlet apropóján; míg Molnár Csaba, A széttört idő legendája írója az Egységes Amerópai Unió Űrhajózási Hivatalának vizsgálatát adja közre, melyben, a teleportálás mellett, az álmok kutatása is különös fordulatot vesz.

A havi retro Cholnoky Viktor „Új világ” című novellája.

Folytatódik Haui József Nemere István motívumai alapján írt képregénye, a Titok a kráter mélyén. A Filmrovat a Hardcore Henryt mint az SF új evolúciós lépcsőfokát értékeli. A Kapcsolatfelvétel a legutóbbi budapesti PlayIt rendezvényről tudósít. Az Obszervatórium az űroktatás és a fiatalok jelentőségét hangsúlyozza. A Tudomány a „Hogyan lehetek űrhajós?” kérdést járja körül. A lapban olvashatók még érdekes írások az okoslakat előnyeiről és hátrányáról, Envirobotról, a víz őréről, egy idegen kisbolygóról, illetve az égbolt „fantasztikus” neveiről.

Az XL-kiadás Alekszandr Bogdanov A bíborvörös bolygó című klasszikus regényét tartalmazza.

A Galaktika 340. számát keresse az újságárusoknál (az XL-változatra pedig továbbra is előfizetőként tehet szert)!

Facebook hozzászólások

Galaktika

Sci-fi, tudomány, film, technika, szórakozás. Alapítva 1972-ben.

You may also like...